Skal domstole være demokratisk tilgængelige?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

Domstolenes rolle i forhold til den demokratiske tilgængelighed stilles til debat. Spørgsmålet er uklart både i teorien (såvel hos Montesquieu om magtens tredeling som hos Habermas om den borgerlige offentlighed), i loven og i den retlige praksis. Det foreslås at alle, herunder politikere som medlem af den udøvende og den lovgivende magt, må drøfte verserende retssager, men at domstolene må håndhæve deres uafhængighed, herunder ved at ikke at lægge vægt på politikeres udtalelser, hvis disse ikke er kommet til udtryk som autoritativ lov.
OriginalsprogDansk
TitelOm rettens tilgængelighed
RedaktørerPer Andersen
Antal sider16
ForlagDjøf Forlag
Publikationsdato2009
Sider121-137
ISBN (Trykt)978-87-574-2013-5
StatusUdgivet - 2009
Udgivet eksterntJa

Citer dette

Schaumburg-Müller, S. (2009). Skal domstole være demokratisk tilgængelige? I P. Andersen (red.), Om rettens tilgængelighed (s. 121-137). Djøf Forlag.
Schaumburg-Müller, Sten. / Skal domstole være demokratisk tilgængelige?. Om rettens tilgængelighed. red. / Per Andersen. Djøf Forlag, 2009. s. 121-137
@inbook{486e7e2e2e804c759f95494fbc712ff5,
title = "Skal domstole v{\ae}re demokratisk tilg{\ae}ngelige?",
abstract = "Domstolenes rolle i forhold til den demokratiske tilg{\ae}ngelighed stilles til debat. Sp{\o}rgsm{\aa}let er uklart b{\aa}de i teorien (s{\aa}vel hos Montesquieu om magtens tredeling som hos Habermas om den borgerlige offentlighed), i loven og i den retlige praksis. Det foresl{\aa}s at alle, herunder politikere som medlem af den ud{\o}vende og den lovgivende magt, m{\aa} dr{\o}fte verserende retssager, men at domstolene m{\aa} h{\aa}ndh{\ae}ve deres uafh{\ae}ngighed, herunder ved at ikke at l{\ae}gge v{\ae}gt p{\aa} politikeres udtalelser, hvis disse ikke er kommet til udtryk som autoritativ lov.",
author = "Sten Schaumburg-M{\"u}ller",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-2013-5",
pages = "121--137",
editor = "Per Andersen",
booktitle = "Om rettens tilg{\ae}ngelighed",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Schaumburg-Müller, S 2009, Skal domstole være demokratisk tilgængelige? i P Andersen (red.), Om rettens tilgængelighed. Djøf Forlag, s. 121-137.

Skal domstole være demokratisk tilgængelige? / Schaumburg-Müller, Sten.

Om rettens tilgængelighed. red. / Per Andersen. Djøf Forlag, 2009. s. 121-137.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Skal domstole være demokratisk tilgængelige?

AU - Schaumburg-Müller, Sten

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Domstolenes rolle i forhold til den demokratiske tilgængelighed stilles til debat. Spørgsmålet er uklart både i teorien (såvel hos Montesquieu om magtens tredeling som hos Habermas om den borgerlige offentlighed), i loven og i den retlige praksis. Det foreslås at alle, herunder politikere som medlem af den udøvende og den lovgivende magt, må drøfte verserende retssager, men at domstolene må håndhæve deres uafhængighed, herunder ved at ikke at lægge vægt på politikeres udtalelser, hvis disse ikke er kommet til udtryk som autoritativ lov.

AB - Domstolenes rolle i forhold til den demokratiske tilgængelighed stilles til debat. Spørgsmålet er uklart både i teorien (såvel hos Montesquieu om magtens tredeling som hos Habermas om den borgerlige offentlighed), i loven og i den retlige praksis. Det foreslås at alle, herunder politikere som medlem af den udøvende og den lovgivende magt, må drøfte verserende retssager, men at domstolene må håndhæve deres uafhængighed, herunder ved at ikke at lægge vægt på politikeres udtalelser, hvis disse ikke er kommet til udtryk som autoritativ lov.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-574-2013-5

SP - 121

EP - 137

BT - Om rettens tilgængelighed

A2 - Andersen, Per

PB - Djøf Forlag

ER -

Schaumburg-Müller S. Skal domstole være demokratisk tilgængelige? I Andersen P, red., Om rettens tilgængelighed. Djøf Forlag. 2009. s. 121-137