Ricardo Antonio Barbosa, Søren Gustenhoff Hansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstrakt

Technical University of Denmark (DTU) and University of Southern Denmark (SDU) have conducted several full-scale experiments with severe ASR deteriorated bridges. This paper presents few and preliminary results from both the shear tests and the measuring of the material properties. The shear tests show that the shear capacity is almost unaffected of ASR despite significant reduction in compressive concrete strength. Furthermore, measurements show a significant tensile reinforcement strain developed due to ASR expansion.
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftNordic Concrete Research
Vol/bind53
Sider (fra-til)61-64
ISSN0800-6377
StatusUdgivet - dec. 2015

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Severe ASR damaged concrete bridges: Full-scale shear tests and material properties'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater