Scenarier for fødevareindustrien år 2010: Del 1 Scenariekonstruktion og scenarier

Bidragets oversatte titel: Scenarier for fødevareindustrien år 2010: Del 1 Scenariekonstruktion og scenarier

Birger Boutrup Jensen, Anne-Mette Sonne, Hanne Harmsen

Publikation: Working paperForskning

103 Downloads (Pure)

Abstrakt

Fødevarevirksomheders omverden er evigt skiftende, og de kan derfor ikke regne med, at nuværende kompetencer er tilstrækkelige til at kunne klare sig i morgendagens internationale konkurrence. Det er dog noget nær umuligt at forestille sig, hvad det kræver for at klare sig i fødevareindustrien 10 år frem i tiden. Ikke desto mindre må beslutningstagere i fødevareindustrien basere beslutninger om kompetenceudvikling på deres personlige vurdering af fremtiden, ligesom beslutningstagere i den fødevarerelaterede forskningsverden må basere beslutninger om, hvad der skal forskes i på lignende personlige vurderinger. Scenarieteknikker kan være et brugbart hjælpeværktøj til at komme med mere kvalificerede bud på fremtiden. Målet med projektet har derfor været at udvikle en række scenarier for fødevareindustrien for derigennem at kunne komme med kvalificerede bud på, hvilke krav fremtiden stiller til kompetenceudviklingen i den danske fødevareindustri, samt - afledt heraf - hvilke forskningsopgaver, der bør prioriteres fra offentlig side for at støtte udviklingen af disse kompetencer.
Bidragets oversatte titelScenarier for fødevareindustrien år 2010: Del 1 Scenariekonstruktion og scenarier
OriginalsprogEngelsk
StatusUdgivet - 2002
Udgivet eksterntJa

Citationsformater