Sammenfatning af erfaringerne med opfølgende hjemmebesøg i ti kommuner: Baseret på fem omkostningsanalyser med særligt fokus på de kommunaløkonomiske konsekvenser

Anne Sophie Oxholm, Jakob Kjellberg

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Resumé

Evalueringer fra ti kommuner peger på, at ordningen har potentiale til at forebygge genindlæggelser og nedbringe forbruget af kommunale ydelser, men dette potentiale kan ikke spores i alle kommuner.

Evalueringerne viser desuden, at det har været svært at få gennemført besøgene. Det er kun mellem 14 % og 53 % af borgerne, som indgår i ordningerne, der modtager et første hjemmebesøg.

Det er nogle af konklusionerne fra sammenfatningen af fem DSI-publikationer, hvor de økonomiske konsekvenser af opfølgende hjemmebesøg undersøges. På baggrund af evalueringerne anbefales det, at arbejdet med at tilpasse, implementere og evaluere de opfølgende hjemmebesøg fortsætter.

I den forbindelse bør der sættes mere fokus på at identificere og forstå årsager til, at de opfølgende hjemmebesøg kun i ringe omfang gennemføres.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDSI
Antal sider14
ISBN (Elektronisk)978-87-7488-730-0
StatusUdgivet - jun. 2012
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@book{76bb24fa051e44f7992920d2c931e9cb,
title = "Sammenfatning af erfaringerne med opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g i ti kommuner: Baseret p{\aa} fem omkostningsanalyser med s{\ae}rligt fokus p{\aa} de kommunal{\o}konomiske konsekvenser",
abstract = "Evalueringer fra ti kommuner peger p{\aa}, at ordningen har potentiale til at forebygge genindl{\ae}ggelser og nedbringe forbruget af kommunale ydelser, men dette potentiale kan ikke spores i alle kommuner.Evalueringerne viser desuden, at det har v{\ae}ret sv{\ae}rt at f{\aa} gennemf{\o}rt bes{\o}gene. Det er kun mellem 14 {\%} og 53 {\%} af borgerne, som indg{\aa}r i ordningerne, der modtager et f{\o}rste hjemmebes{\o}g.Det er nogle af konklusionerne fra sammenfatningen af fem DSI-publikationer, hvor de {\o}konomiske konsekvenser af opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g unders{\o}ges. P{\aa} baggrund af evalueringerne anbefales det, at arbejdet med at tilpasse, implementere og evaluere de opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g forts{\ae}tter.I den forbindelse b{\o}r der s{\ae}ttes mere fokus p{\aa} at identificere og forst{\aa} {\aa}rsager til, at de opf{\o}lgende hjemmebes{\o}g kun i ringe omfang gennemf{\o}res.",
author = "Oxholm, {Anne Sophie} and Jakob Kjellberg",
year = "2012",
month = "6",
language = "Dansk",
publisher = "DSI",
address = "Danmark",

}

TY - RPRT

T1 - Sammenfatning af erfaringerne med opfølgende hjemmebesøg i ti kommuner

T2 - Baseret på fem omkostningsanalyser med særligt fokus på de kommunaløkonomiske konsekvenser

AU - Oxholm, Anne Sophie

AU - Kjellberg, Jakob

PY - 2012/6

Y1 - 2012/6

N2 - Evalueringer fra ti kommuner peger på, at ordningen har potentiale til at forebygge genindlæggelser og nedbringe forbruget af kommunale ydelser, men dette potentiale kan ikke spores i alle kommuner.Evalueringerne viser desuden, at det har været svært at få gennemført besøgene. Det er kun mellem 14 % og 53 % af borgerne, som indgår i ordningerne, der modtager et første hjemmebesøg.Det er nogle af konklusionerne fra sammenfatningen af fem DSI-publikationer, hvor de økonomiske konsekvenser af opfølgende hjemmebesøg undersøges. På baggrund af evalueringerne anbefales det, at arbejdet med at tilpasse, implementere og evaluere de opfølgende hjemmebesøg fortsætter.I den forbindelse bør der sættes mere fokus på at identificere og forstå årsager til, at de opfølgende hjemmebesøg kun i ringe omfang gennemføres.

AB - Evalueringer fra ti kommuner peger på, at ordningen har potentiale til at forebygge genindlæggelser og nedbringe forbruget af kommunale ydelser, men dette potentiale kan ikke spores i alle kommuner.Evalueringerne viser desuden, at det har været svært at få gennemført besøgene. Det er kun mellem 14 % og 53 % af borgerne, som indgår i ordningerne, der modtager et første hjemmebesøg.Det er nogle af konklusionerne fra sammenfatningen af fem DSI-publikationer, hvor de økonomiske konsekvenser af opfølgende hjemmebesøg undersøges. På baggrund af evalueringerne anbefales det, at arbejdet med at tilpasse, implementere og evaluere de opfølgende hjemmebesøg fortsætter.I den forbindelse bør der sættes mere fokus på at identificere og forstå årsager til, at de opfølgende hjemmebesøg kun i ringe omfang gennemføres.

M3 - Rapport

BT - Sammenfatning af erfaringerne med opfølgende hjemmebesøg i ti kommuner

PB - DSI

CY - København

ER -