Robotkæledyr, socialpædagogisk arbejde og voksne udviklingshæmmede

Ole Jørgensen, Gunver Majgaard, Hanne Kalsøe

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

Resumé

TidsskriftPio-nær
Udgave nummer5
Sider (fra-til)6-7
Antal sider2
StatusUdgivet - feb. 2011

Emneord

• Robot
  • velfærdsteknologi
  • socialpædagogisk arbejde

Jørgensen, Ole ; Majgaard, Gunver ; Kalsøe, Hanne . / Robotkæledyr, socialpædagogisk arbejde og voksne udviklingshæmmede. I: Pio-nær. 2011 ; Nr. 5. s. 6-7.
@article{47e25cc80d4b445d85dd5adff1fc3f9b,
title = "Robotk{\ae}ledyr, socialp{\ae}dagogisk arbejde og voksne udviklingsh{\ae}mmede",
abstract = "Kan robotter erstatte k{\ae}ledyr for fysisk og psykisk udviklingsh{\ae}mmede? - og kan robotter bruges som et v{\ae}rkt{\o}j i det socialp{\ae}dagogiske arbejde? Artiklen beskriver, hvordan robotk{\ae}ledyret PLEO i et pilotfors{\o}g blev brugt i socialp{\ae}dagogisk arbejde med voksne udviklingsh{\ae}mmede. N{\o}gleordene i fors{\o}get med robotk{\ae}ledyret som p{\ae}dagogisk redskab kredsede om f{\o}lgende temaer: Fordybelse, behovsudskydelse, k{\ae}ledyr, omsorg og d{\o}r{\aa}bner. Pilotfors{\o}get blev gennemf{\o}rt i samarbejde mellem Bo og besk{\ae}ftigelsestilbuddet {\O}struplund, University College Lilleb{\ae}lt og M{\ae}rsk Mc-Kinney M{\o}ller Instituttet p{\aa} Syddansk universitet.",
keywords = "Robot, velf{\ae}rdsteknologi, socialp{\ae}dagogisk arbejde",
author = "Ole J{\o}rgensen and Gunver Majgaard and Hanne Kals{\o}e",
year = "2011",
month = "2",
language = "Dansk",
pages = "6--7",
journal = "Pio-n{\ae}r",
publisher = "University College Lilleb{\ae}lt",
number = "5",

Robotkæledyr, socialpædagogisk arbejde og voksne udviklingshæmmede. / Jørgensen, Ole ; Majgaard, Gunver; Kalsøe, Hanne .

I: Pio-nær, Nr. 5, 02.2011, s. 6-7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKommentar/debatFormidling

TY - JOUR

T1 - Robotkæledyr, socialpædagogisk arbejde og voksne udviklingshæmmede

AU - Jørgensen, Ole

AU - Majgaard, Gunver

AU - Kalsøe, Hanne

PY - 2011/2

Y1 - 2011/2

N2 - Kan robotter erstatte kæledyr for fysisk og psykisk udviklingshæmmede? - og kan robotter bruges som et værktøj i det socialpædagogiske arbejde? Artiklen beskriver, hvordan robotkæledyret PLEO i et pilotforsøg blev brugt i socialpædagogisk arbejde med voksne udviklingshæmmede. Nøgleordene i forsøget med robotkæledyret som pædagogisk redskab kredsede om følgende temaer: Fordybelse, behovsudskydelse, kæledyr, omsorg og døråbner. Pilotforsøget blev gennemført i samarbejde mellem Bo og beskæftigelsestilbuddet Østruplund, University College Lillebælt og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk universitet.

AB - Kan robotter erstatte kæledyr for fysisk og psykisk udviklingshæmmede? - og kan robotter bruges som et værktøj i det socialpædagogiske arbejde? Artiklen beskriver, hvordan robotkæledyret PLEO i et pilotforsøg blev brugt i socialpædagogisk arbejde med voksne udviklingshæmmede. Nøgleordene i forsøget med robotkæledyret som pædagogisk redskab kredsede om følgende temaer: Fordybelse, behovsudskydelse, kæledyr, omsorg og døråbner. Pilotforsøget blev gennemført i samarbejde mellem Bo og beskæftigelsestilbuddet Østruplund, University College Lillebælt og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk universitet.

KW - Robot

KW - velfærdsteknologi