Rituel børneomskæring i dansk lovgivning og i menneskerettighederne

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Publikationsdato2. apr. 2015
StatusUdgivet - 2. apr. 2015

Bibliografisk note

Emneord

• Lovgivning
  • Børneomskæring
  • Børns rettigheder

@misc{0fb4e43c70ba424189615ac51822e2c7,
title = "Rituel b{\o}rneomsk{\ae}ring i dansk lovgivning og i menneskerettighederne",
abstract = "En unders{\o}gelse og diskussion af, hvordan og i hvilken grad dansk lovgivning egentlig tillader b{\o}rneomsk{\ae}ring. Resultatet viser, at lovgivningen faktisk har h{\o}je standarder for beskyttelse af b{\o}rns rettigheder, b{\aa}de n{\aa}r det g{\ae}lder krav om samtykke og beskyttelse af kropslig integritet. Det g{\ae}lder f.eks. piercing, tatovering, kosmetiske og terapeutiske indgreb og ved transplantation. Det eneste indgreb, hvor disse standarder er sat ud af spil er drengeomsk{\ae}ring. Det medf{\o}rer flere former for inkonsekvens i lovgivningen, f{\o}rst og fremmest i forhold til princippet i sundhedsloven om, at l{\ae}geforbeholdt virksomhed skal tjene den enkeltes helbredsm{\ae}ssige interesse.",
keywords = "Lovgivning, B{\o}rneomsk{\ae}ring, B{\o}rns rettigheder",
author = "Mikael Aktor",
note = "Artiklen bygger p{\aa} et foredrag holdt ved arrangementet {"}Religion p{\aa} tv{\ae}rs{"} p{\aa} Syddansk Universitet d. 27. april 2015 for religionsstuderende fra K{\o}benhavns, Aarhus og Syddansk Universitet, og igen ved generalforsamlingen for Intact Denmark - Forening mod B{\o}rneomsk{\ae}ring d.29. april.",
year = "2015",
month = "4",
day = "2",
language = "Dansk",
type = "Other",

Rituel børneomskæring i dansk lovgivning og i menneskerettighederne. / Aktor, Mikael.

2015, Information; Debat.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Rituel børneomskæring i dansk lovgivning og i menneskerettighederne

AU - Aktor, Mikael

N1 - Artiklen bygger på et foredrag holdt ved arrangementet "Religion på tværs" på Syddansk Universitet d. 27. april 2015 for religionsstuderende fra Københavns, Aarhus og Syddansk Universitet, og igen ved generalforsamlingen for Intact Denmark - Forening mod Børneomskæring d.29. april.

PY - 2015/4/2

Y1 - 2015/4/2

N2 - En undersøgelse og diskussion af, hvordan og i hvilken grad dansk lovgivning egentlig tillader børneomskæring. Resultatet viser, at lovgivningen faktisk har høje standarder for beskyttelse af børns rettigheder, både når det gælder krav om samtykke og beskyttelse af kropslig integritet. Det gælder f.eks. piercing, tatovering, kosmetiske og terapeutiske indgreb og ved transplantation. Det eneste indgreb, hvor disse standarder er sat ud af spil er drengeomskæring. Det medfører flere former for inkonsekvens i lovgivningen, først og fremmest i forhold til princippet i sundhedsloven om, at lægeforbeholdt virksomhed skal tjene den enkeltes helbredsmæssige interesse.

AB - En undersøgelse og diskussion af, hvordan og i hvilken grad dansk lovgivning egentlig tillader børneomskæring. Resultatet viser, at lovgivningen faktisk har høje standarder for beskyttelse af børns rettigheder, både når det gælder krav om samtykke og beskyttelse af kropslig integritet. Det gælder f.eks. piercing, tatovering, kosmetiske og terapeutiske indgreb og ved transplantation. Det eneste indgreb, hvor disse standarder er sat ud af spil er drengeomskæring. Det medfører flere former for inkonsekvens i lovgivningen, først og fremmest i forhold til princippet i sundhedsloven om, at lægeforbeholdt virksomhed skal tjene den enkeltes helbredsmæssige interesse.

KW - Lovgivning

KW - Børneomskæring