Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer

Ole Hammerslev (Redaktør), Henrik Palmer Olsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Dette retsfilosofiske storværk er bygget op omkring en række historiske og teoretiske kapitler, der trækker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i første halvdel af det 20. århundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europæisk og amerikansk retsfilosofi. Desuden sættes der fokus på centrale temaer som feminisme, retfærdighedsfølelse og retsøkonomi.

Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de største retsfilosofiske værker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af førende forskere og eksperter på tværs af de danske retsfilosofiske miljøer.

I denne anden udgave er der tilføjet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. århundrede, forholdet mellem retsfilosofi og
juridisk metodelære, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en række kapitler blevet opdateret. De væsentligste ændringer er, at:
· de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistisk
teoridannelse
· kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu primært Martha Nussbaum
· der er skabt en bedre sammenhæng ved at trække linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidens
naturret (kapitel 2 og 3).
OriginalsprogDansk
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave2.
Antal sider1.025
ISBN (Trykt)9788741271965
StatusUdgivet - 6. aug. 2019

Citer dette

Hammerslev, O., & Palmer Olsen, H. (red.) (2019). Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer. (2. udg.) Hans Reitzels Forlag.
Hammerslev, Ole (Redaktør) ; Palmer Olsen, Henrik (Redaktør). / Retsfilosofi : Centrale tekster og temaer. 2. udg. Hans Reitzels Forlag, 2019. 1025 s.
@book{306fd67ae3b34c74b075496d4951491f,
title = "Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer",
abstract = "Dette retsfilosofiske storv{\ae}rk er bygget op omkring en r{\ae}kke historiske og teoretiske kapitler, der tr{\ae}kker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i f{\o}rste halvdel af det 20. {\aa}rhundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europ{\ae}isk og amerikansk retsfilosofi. Desuden s{\ae}ttes der fokus p{\aa} centrale temaer som feminisme, retf{\ae}rdighedsf{\o}lelse og rets{\o}konomi.Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de st{\o}rste retsfilosofiske v{\ae}rker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af f{\o}rende forskere og eksperter p{\aa} tv{\ae}rs af de danske retsfilosofiske milj{\o}er.I denne anden udgave er der tilf{\o}jet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. {\aa}rhundrede, forholdet mellem retsfilosofi ogjuridisk metodel{\ae}re, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en r{\ae}kke kapitler blevet opdateret. De v{\ae}sentligste {\ae}ndringer er, at:· de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistiskteoridannelse· kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu prim{\ae}rt Martha Nussbaum· der er skabt en bedre sammenh{\ae}ng ved at tr{\ae}kke linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidensnaturret (kapitel 2 og 3).",
editor = "Ole Hammerslev and {Palmer Olsen}, Henrik",
year = "2019",
month = "8",
day = "6",
language = "Dansk",
isbn = "9788741271965",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",
edition = "2.",

}

Hammerslev, O & Palmer Olsen, H (red) 2019, Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer. 2. udg, Hans Reitzels Forlag.

Retsfilosofi : Centrale tekster og temaer. / Hammerslev, Ole (Redaktør); Palmer Olsen, Henrik (Redaktør).

2. udg. Hans Reitzels Forlag, 2019. 1025 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Retsfilosofi

T2 - Centrale tekster og temaer

A2 - Hammerslev, Ole

A2 - Palmer Olsen, Henrik

PY - 2019/8/6

Y1 - 2019/8/6

N2 - Dette retsfilosofiske storværk er bygget op omkring en række historiske og teoretiske kapitler, der trækker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i første halvdel af det 20. århundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europæisk og amerikansk retsfilosofi. Desuden sættes der fokus på centrale temaer som feminisme, retfærdighedsfølelse og retsøkonomi.Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de største retsfilosofiske værker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af førende forskere og eksperter på tværs af de danske retsfilosofiske miljøer.I denne anden udgave er der tilføjet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. århundrede, forholdet mellem retsfilosofi ogjuridisk metodelære, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en række kapitler blevet opdateret. De væsentligste ændringer er, at:· de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistiskteoridannelse· kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu primært Martha Nussbaum· der er skabt en bedre sammenhæng ved at trække linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidensnaturret (kapitel 2 og 3).

AB - Dette retsfilosofiske storværk er bygget op omkring en række historiske og teoretiske kapitler, der trækker en linje fra antikken, middelalderen og oplysningstiden over bl.a. retspositivismen i første halvdel af det 20. århundrede, den amerikanske pragmatisme og til nyere teorier i europæisk og amerikansk retsfilosofi. Desuden sættes der fokus på centrale temaer som feminisme, retfærdighedsfølelse og retsøkonomi.Bogens kapitler er ledsaget af uddrag fra nogle af de største retsfilosofiske værker igennem tiden. Kapitlerne er skrevet af førende forskere og eksperter på tværs af de danske retsfilosofiske miljøer.I denne anden udgave er der tilføjet fem nye kapitler om hhv. dansk retsfilosofi i det 20. århundrede, forholdet mellem retsfilosofi ogjuridisk metodelære, straf og tvangsfuldbyrdelse, ret og demokrati samt ret og globalisering. Foruden disse nye kapitler er en række kapitler blevet opdateret. De væsentligste ændringer er, at:· de to kapitler om retsrealisme er samlet i et helt nyt kapitel, der er opdateret med de seneste udviklinger inden for retsrealistiskteoridannelse· kapitlet om feministisk retsteori er skrevet om og omhandler nu primært Martha Nussbaum· der er skabt en bedre sammenhæng ved at trække linjer mellem klassisk og kristen naturret og rationalismens og oplysningstidensnaturret (kapitel 2 og 3).

M3 - Bog

SN - 9788741271965

BT - Retsfilosofi

PB - Hans Reitzels Forlag

ER -

Hammerslev O, (ed.), Palmer Olsen H, (ed.). Retsfilosofi: Centrale tekster og temaer. 2. udg. Hans Reitzels Forlag, 2019. 1025 s.