Relations between Real and Fictional Worlds

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TitelFact, Fiction and Faction
RedaktørerJørgen Dines Johansen, Leif Søndergaard
Antal sider23
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Publikationsdato2010
Sider75-97
ISBN (Trykt)978 87 7674 430 4
StatusUdgivet - 2010
NavnUden navn
Vol/bind54

Emneord

• relation relevans kontekst

Søndergaard, L. (2010). Relations between Real and Fictional Worlds. I J. D. Johansen, & L. Søndergaard (red.), Fact, Fiction and Faction (s. 75-97). Odense: Syddansk Universitetsforlag. Uden navn, Bind. 54
Søndergaard, Leif. / Relations between Real and Fictional Worlds. Fact, Fiction and Faction. red. / Jørgen Dines Johansen ; Leif Søndergaard. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 75-97 (Uden navn, Bind 54).
@inbook{1c7ed5608a8211df846a000ea68e967b,
title = "Relations between Real and Fictional Worlds",
abstract = "Der er i de senere {\aa}r gjort op med forestillingen om litteraturens reference til virkeligheden - men i stedet for at indtage en autonomi-opfattelse foresl{\aa}s det at tale om relation, hvor karakteren af den komplicerede relation unders{\o}ges n{\ae}rmere, s{\aa}vel p{\aa} produktions- som receptionssiden. Terence Parsons skelner mellem 'immigrant', 'surrogate' og 'native' personer i den litter{\ae}re tekst. Immigranterne vandrer ind fra den historiske kontekst og bliver fiktionaliserede, ligesom surrogat-personen, der erstatter en faktuel person. I l{\ae}serens reception er relevans et n{\o}gleord. Uden litteraturens relation til konteksten og relevans for l{\ae}seren har han/hun ingen tilskyndelse til at l{\ae}se.",
keywords = "relation relevans kontekst, relation relevance context",
author = "Leif S{\o}ndergaard",
year = "2010",
language = "English",
isbn = "978 87 7674 430 4",
pages = "75--97",
editor = "Johansen, {J{\o}rgen Dines} and Leif S{\o}ndergaard",
booktitle = "Fact, Fiction and Faction",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

Søndergaard, L 2010, Relations between Real and Fictional Worlds. i JD Johansen & L Søndergaard (red), Fact, Fiction and Faction. Syddansk Universitetsforlag, Odense, Uden navn, bind 54, s. 75-97.

Relations between Real and Fictional Worlds. / Søndergaard, Leif.

Fact, Fiction and Faction. red. / Jørgen Dines Johansen; Leif Søndergaard. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 75-97 (Uden navn, Bind 54).

TY - CHAP

T1 - Relations between Real and Fictional Worlds

AU - Søndergaard, Leif

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Der er i de senere år gjort op med forestillingen om litteraturens reference til virkeligheden - men i stedet for at indtage en autonomi-opfattelse foreslås det at tale om relation, hvor karakteren af den komplicerede relation undersøges nærmere, såvel på produktions- som receptionssiden. Terence Parsons skelner mellem 'immigrant', 'surrogate' og 'native' personer i den litterære tekst. Immigranterne vandrer ind fra den historiske kontekst og bliver fiktionaliserede, ligesom surrogat-personen, der erstatter en faktuel person. I læserens reception er relevans et nøgleord. Uden litteraturens relation til konteksten og relevans for læseren har han/hun ingen tilskyndelse til at læse.

AB - Der er i de senere år gjort op med forestillingen om litteraturens reference til virkeligheden - men i stedet for at indtage en autonomi-opfattelse foreslås det at tale om relation, hvor karakteren af den komplicerede relation undersøges nærmere, såvel på produktions- som receptionssiden. Terence Parsons skelner mellem 'immigrant', 'surrogate' og 'native' personer i den litterære tekst. Immigranterne vandrer ind fra den historiske kontekst og bliver fiktionaliserede, ligesom surrogat-personen, der erstatter en faktuel person. I læserens reception er relevans et nøgleord. Uden litteraturens relation til konteksten og relevans for læseren har han/hun ingen tilskyndelse til at læse.

KW - relation relevans kontekst

KW - relation relevance context

M3 - Book chapter

SN - 978 87 7674 430 4

SP - 75

EP - 97

BT - Fact, Fiction and Faction

A2 - Johansen, Jørgen Dines

A2 - Søndergaard, Leif

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

Søndergaard L. Relations between Real and Fictional Worlds. I Johansen JD, Søndergaard L, red., Fact, Fiction and Faction. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2010. s. 75-97. (Uden navn, Bind 54).