Relations between Real and Fictional Worlds

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

OriginalsprogEngelsk
TitelFact, Fiction and Faction
RedaktørerHorst Zander
Antal sider23
Udgivelses stedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Publikationsdato1999
Sider73-95
StatusUdgivet - 1999

Emneord

• Fiktion

Søndergaard, L. (1999). Relations between Real and Fictional Worlds. I H. Zander (red.), Fact, Fiction and Faction (s. 73-95). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
Søndergaard, Leif. / Relations between Real and Fictional Worlds. Fact, Fiction and Faction. red. / Horst Zander. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 1999. s. 73-95
@inbook{b9369680b33311de9743000ea68e967b,
title = "Relations between Real and Fictional Worlds",
abstract = "I stedet for at tale om et referentielt forhold mellem fiktion og real verden, forsl{\aa}s det at forst{\aa} forhold som en kompleks relation. Al litteratur er skrevet ud af og ind i en samfundsm{\ae}ssig kontakst. Forestillingerne om s{\aa}vel autonomi som imitation afvises. Elementer fra realiteten transformeres {\ae}stetisk og fiktionaliseres i litteraturen, som lades med kodet betydning.",
keywords = "Fiktion, Fiction",
author = "Leif S{\o}ndergaard",
year = "1999",
language = "English",
pages = "73--95",
editor = "Horst Zander",
booktitle = "Fact, Fiction and Faction",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

Søndergaard, L 1999, Relations between Real and Fictional Worlds. i H Zander (red.), Fact, Fiction and Faction. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 73-95.

Relations between Real and Fictional Worlds. / Søndergaard, Leif.

Fact, Fiction and Faction. red. / Horst Zander. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 1999. s. 73-95.

TY - CHAP

T1 - Relations between Real and Fictional Worlds

AU - Søndergaard, Leif

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - I stedet for at tale om et referentielt forhold mellem fiktion og real verden, forslås det at forstå forhold som en kompleks relation. Al litteratur er skrevet ud af og ind i en samfundsmæssig kontakst. Forestillingerne om såvel autonomi som imitation afvises. Elementer fra realiteten transformeres æstetisk og fiktionaliseres i litteraturen, som lades med kodet betydning.

AB - I stedet for at tale om et referentielt forhold mellem fiktion og real verden, forslås det at forstå forhold som en kompleks relation. Al litteratur er skrevet ud af og ind i en samfundsmæssig kontakst. Forestillingerne om såvel autonomi som imitation afvises. Elementer fra realiteten transformeres æstetisk og fiktionaliseres i litteraturen, som lades med kodet betydning.

KW - Fiktion

KW - Fiction

M3 - Book chapter

SP - 73