Reduktion af tvang: Erfaringer fra Aabenraa

Mikkel Højlund*, Lene Høgh

*Kontaktforfatter for dette arbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Tvangsanvendelse i den psykiatriske behandling er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, og netop derfor er det et område med stor politisk bevågenhed.

Som en del af satspuljeaftalen på psykiatriområdet 2014-2017 afsattes midler til forsøg med bæltefri afdelinger i psykiatrien. I Region Syddanmark deltog Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa med et integreret åbent/lukket afsnit med 30 senge. Det er erfaringer fra dette projekt vi vil gennemgå i håbet om, at det kan inspirere andre i arbejdet med at reducere tvang.

Første del af artiklen handler om en analyse af hidtidige bæltefikseringer i afdelingen som grundlaget for at arbejde systematisk med at reducere tvang. Anden del handler om designet af en mange-facetteret intervention til at undgå tvangsanvendelse. Sidste del handler om vores erfaringer med medicinforbrug under forsøgsperioden.
OriginalsprogDansk
TidsskriftBest Practice Nordic. Psykiatri
StatusUdgivet - dec. 2018

Citer dette

@article{092b635cdf67433ba145ec35bac7a411,
title = "Reduktion af tvang: Erfaringer fra Aabenraa",
abstract = "Tvangsanvendelse i den psykiatriske behandling er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, og netop derfor er det et omr{\aa}de med stor politisk bev{\aa}genhed. Som en del af satspuljeaftalen p{\aa} psykiatriomr{\aa}det 2014-2017 afsattes midler til fors{\o}g med b{\ae}ltefri afdelinger i psykiatrien. I Region Syddanmark deltog Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa med et integreret {\aa}bent/lukket afsnit med 30 senge. Det er erfaringer fra dette projekt vi vil gennemg{\aa} i h{\aa}bet om, at det kan inspirere andre i arbejdet med at reducere tvang. F{\o}rste del af artiklen handler om en analyse af hidtidige b{\ae}ltefikseringer i afdelingen som grundlaget for at arbejde systematisk med at reducere tvang. Anden del handler om designet af en mange-facetteret intervention til at undg{\aa} tvangsanvendelse. Sidste del handler om vores erfaringer med medicinforbrug under fors{\o}gsperioden.",
author = "Mikkel H{\o}jlund and Lene H{\o}gh",
year = "2018",
month = "12",
language = "Dansk",
journal = "Best Practice Nordic. Psykiatri",

}

Reduktion af tvang : Erfaringer fra Aabenraa. / Højlund, Mikkel; Høgh, Lene.

I: Best Practice Nordic. Psykiatri, 12.2018.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Reduktion af tvang

T2 - Erfaringer fra Aabenraa

AU - Højlund, Mikkel

AU - Høgh, Lene

PY - 2018/12

Y1 - 2018/12

N2 - Tvangsanvendelse i den psykiatriske behandling er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, og netop derfor er det et område med stor politisk bevågenhed. Som en del af satspuljeaftalen på psykiatriområdet 2014-2017 afsattes midler til forsøg med bæltefri afdelinger i psykiatrien. I Region Syddanmark deltog Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa med et integreret åbent/lukket afsnit med 30 senge. Det er erfaringer fra dette projekt vi vil gennemgå i håbet om, at det kan inspirere andre i arbejdet med at reducere tvang. Første del af artiklen handler om en analyse af hidtidige bæltefikseringer i afdelingen som grundlaget for at arbejde systematisk med at reducere tvang. Anden del handler om designet af en mange-facetteret intervention til at undgå tvangsanvendelse. Sidste del handler om vores erfaringer med medicinforbrug under forsøgsperioden.

AB - Tvangsanvendelse i den psykiatriske behandling er et alvorligt indgreb i den personlige frihed, og netop derfor er det et område med stor politisk bevågenhed. Som en del af satspuljeaftalen på psykiatriområdet 2014-2017 afsattes midler til forsøg med bæltefri afdelinger i psykiatrien. I Region Syddanmark deltog Psykiatrisk Afdeling i Aabenraa med et integreret åbent/lukket afsnit med 30 senge. Det er erfaringer fra dette projekt vi vil gennemgå i håbet om, at det kan inspirere andre i arbejdet med at reducere tvang. Første del af artiklen handler om en analyse af hidtidige bæltefikseringer i afdelingen som grundlaget for at arbejde systematisk med at reducere tvang. Anden del handler om designet af en mange-facetteret intervention til at undgå tvangsanvendelse. Sidste del handler om vores erfaringer med medicinforbrug under forsøgsperioden.

UR - https://bestprac.dk/2018/12/17/reduktion-af-tvang-erfaringer-fra-aabenraa/

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Best Practice Nordic. Psykiatri

JF - Best Practice Nordic. Psykiatri

ER -