Perspektivskift

Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

I artiklen analyseres eksemplariske tekster fra Vagn Lundbyes og Thorkild Bjørnvigs forfatterskaber som udtryk for og bærere af miljøetiske forestillinger og erkendelser. Artiklen indledes af en gennemgang af etikkens væsen og nyere historie, der danner klangbund dels for en generel diskussion af skønlitteraturens særlige evne til at skabe og udvikle moralsk forestillingsevne, dels for de konkrete læsninger, hvor en miljøetisk forestillingsevne søges fremlæst.
OriginalsprogDansk
TitelEtik til forhandling : Litteratur - film - tv
Redaktører Nils Gunder Hansen, Ivy York Möller-Christensen
Antal sider19
ForlagDansklærerforeningen
Publikationsdatodec. 2015
Udgave1.
Sider61-79
ISBN (Trykt)978-87-7996-7397
StatusUdgivet - dec. 2015

Emneord

  • etik, miljølitteratur, miljøkritik, bioetik, Vagn Lundbye, Thorkild Bjørnvig, moralsk forestillingsevne

Citer dette

Schatz-Jakobsen, C. (2015). Perspektivskift: Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur. I N. G. Hansen, & I. Y. Möller-Christensen (red.), Etik til forhandling: Litteratur - film - tv (1. udg., s. 61-79). Dansklærerforeningen.
Schatz-Jakobsen, Claus. / Perspektivskift : Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur. Etik til forhandling: Litteratur - film - tv. red. / Nils Gunder Hansen ; Ivy York Möller-Christensen. 1. udg. Dansklærerforeningen, 2015. s. 61-79
@inbook{224be0f1fb2d47b89395f8a80e566c14,
title = "Perspektivskift: Om bioetik og milj{\o}kritik i Thorkild Bj{\o}rnvigs og Vagn Lundbys milj{\o}litteratur",
abstract = "I artiklen analyseres eksemplariske tekster fra Vagn Lundbyes og Thorkild Bj{\o}rnvigs forfatterskaber som udtryk for og b{\ae}rere af milj{\o}etiske forestillinger og erkendelser. Artiklen indledes af en gennemgang af etikkens v{\ae}sen og nyere historie, der danner klangbund dels for en generel diskussion af sk{\o}nlitteraturens s{\ae}rlige evne til at skabe og udvikle moralsk forestillingsevne, dels for de konkrete l{\ae}sninger, hvor en milj{\o}etisk forestillingsevne s{\o}ges freml{\ae}st.",
keywords = "etik, milj{\o}litteratur, milj{\o}kritik, bioetik, Vagn Lundbye, Thorkild Bj{\o}rnvig, moralsk forestillingsevne",
author = "Claus Schatz-Jakobsen",
year = "2015",
month = "12",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7996-7397",
pages = "61--79",
editor = "Hansen, { Nils Gunder} and M{\"o}ller-Christensen, {Ivy York}",
booktitle = "Etik til forhandling",
publisher = "Danskl{\ae}rerforeningen",
edition = "1.",

}

Schatz-Jakobsen, C 2015, Perspektivskift: Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur. i NG Hansen & IY Möller-Christensen (red), Etik til forhandling: Litteratur - film - tv. 1. udg, Dansklærerforeningen, s. 61-79.

Perspektivskift : Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur. / Schatz-Jakobsen, Claus.

Etik til forhandling: Litteratur - film - tv. red. / Nils Gunder Hansen; Ivy York Möller-Christensen. 1. udg. Dansklærerforeningen, 2015. s. 61-79.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Perspektivskift

T2 - Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur

AU - Schatz-Jakobsen, Claus

PY - 2015/12

Y1 - 2015/12

N2 - I artiklen analyseres eksemplariske tekster fra Vagn Lundbyes og Thorkild Bjørnvigs forfatterskaber som udtryk for og bærere af miljøetiske forestillinger og erkendelser. Artiklen indledes af en gennemgang af etikkens væsen og nyere historie, der danner klangbund dels for en generel diskussion af skønlitteraturens særlige evne til at skabe og udvikle moralsk forestillingsevne, dels for de konkrete læsninger, hvor en miljøetisk forestillingsevne søges fremlæst.

AB - I artiklen analyseres eksemplariske tekster fra Vagn Lundbyes og Thorkild Bjørnvigs forfatterskaber som udtryk for og bærere af miljøetiske forestillinger og erkendelser. Artiklen indledes af en gennemgang af etikkens væsen og nyere historie, der danner klangbund dels for en generel diskussion af skønlitteraturens særlige evne til at skabe og udvikle moralsk forestillingsevne, dels for de konkrete læsninger, hvor en miljøetisk forestillingsevne søges fremlæst.

KW - etik, miljølitteratur, miljøkritik, bioetik, Vagn Lundbye, Thorkild Bjørnvig, moralsk forestillingsevne

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7996-7397

SP - 61

EP - 79

BT - Etik til forhandling

A2 - Hansen, Nils Gunder

A2 - Möller-Christensen, Ivy York

PB - Dansklærerforeningen

ER -

Schatz-Jakobsen C. Perspektivskift: Om bioetik og miljøkritik i Thorkild Bjørnvigs og Vagn Lundbys miljølitteratur. I Hansen NG, Möller-Christensen IY, red., Etik til forhandling: Litteratur - film - tv. 1. udg. Dansklærerforeningen. 2015. s. 61-79