Persondatabehandling i journalistisk øjemed

Søren Sandfeld Jakobsen, Sten Schaumburg-Müller

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Den nye persondataforordning
kræver, at medlemsstaterne fastsætter regler for persondatabehandling i journalistisk øjemed. Artiklen analyserer de retlige udfordringer, der er forbundet hermed, påpeger, at de gældende
regler både er utilstrækkelige og vil være i strid med forordningen, analyser er afgrænsningen af »journalistisk øjemed« og gennemgår de relevante kapitler og bestemmelser i forordningen med henblik på en vurdering af,
hvorledes og i hvilket omfang der bør fastsættes undtagelser og fravigelser for den journalistiske persondatabehandling.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJuristen
Vol/bind2017
Udgave nummer2
Sider (fra-til)53-62
ISSN0107-699X
StatusUdgivet - 2017

Emneord

  • journalistisk persondatabehandling
  • retten til at blive glemt
  • mediedatabaseloven
  • persondataforordning

Citer dette

Sandfeld Jakobsen, Søren ; Schaumburg-Müller, Sten. / Persondatabehandling i journalistisk øjemed. I: Juristen. 2017 ; Bind 2017, Nr. 2. s. 53-62.
@article{051be11aaef84594afacc106cad339d7,
title = "Persondatabehandling i journalistisk {\o}jemed",
abstract = "Den nye persondataforordningkr{\ae}ver, at medlemsstaterne fasts{\ae}tter regler for persondatabehandling i journalistisk {\o}jemed. Artiklen analyserer de retlige udfordringer, der er forbundet hermed, p{\aa}peger, at de g{\ae}ldende regler b{\aa}de er utilstr{\ae}kkelige og vil v{\ae}re i strid med forordningen, analyser er afgr{\ae}nsningen af »journalistisk {\o}jemed« og gennemg{\aa}r de relevante kapitler og bestemmelser i forordningen med henblik p{\aa} en vurdering af, hvorledes og i hvilket omfang der b{\o}r fasts{\ae}ttes undtagelser og fravigelser for den journalistiske persondatabehandling.",
keywords = "journalistisk persondatabehandling, retten til at blive glemt, mediedatabaseloven, persondataforordning",
author = "{Sandfeld Jakobsen}, S{\o}ren and Sten Schaumburg-M{\"u}ller",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "2017",
pages = "53--62",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

Sandfeld Jakobsen, S & Schaumburg-Müller, S 2017, 'Persondatabehandling i journalistisk øjemed', Juristen, bind 2017, nr. 2, s. 53-62.

Persondatabehandling i journalistisk øjemed. / Sandfeld Jakobsen, Søren; Schaumburg-Müller, Sten.

I: Juristen, Bind 2017, Nr. 2, 2017, s. 53-62.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Persondatabehandling i journalistisk øjemed

AU - Sandfeld Jakobsen, Søren

AU - Schaumburg-Müller, Sten

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Den nye persondataforordningkræver, at medlemsstaterne fastsætter regler for persondatabehandling i journalistisk øjemed. Artiklen analyserer de retlige udfordringer, der er forbundet hermed, påpeger, at de gældende regler både er utilstrækkelige og vil være i strid med forordningen, analyser er afgrænsningen af »journalistisk øjemed« og gennemgår de relevante kapitler og bestemmelser i forordningen med henblik på en vurdering af, hvorledes og i hvilket omfang der bør fastsættes undtagelser og fravigelser for den journalistiske persondatabehandling.

AB - Den nye persondataforordningkræver, at medlemsstaterne fastsætter regler for persondatabehandling i journalistisk øjemed. Artiklen analyserer de retlige udfordringer, der er forbundet hermed, påpeger, at de gældende regler både er utilstrækkelige og vil være i strid med forordningen, analyser er afgrænsningen af »journalistisk øjemed« og gennemgår de relevante kapitler og bestemmelser i forordningen med henblik på en vurdering af, hvorledes og i hvilket omfang der bør fastsættes undtagelser og fravigelser for den journalistiske persondatabehandling.

KW - journalistisk persondatabehandling

KW - retten til at blive glemt

KW - mediedatabaseloven

KW - persondataforordning

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2017

SP - 53

EP - 62

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 2

ER -