Patienters tro på mirakler: En positiv eller en negativ ressource?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Resumé

TitelMirakler
RedaktørerBirgitte Haahr Callesen, Stine Grumsen, Henrik Skov Nielsen, Jacob Schweppenhäuser, Rikke Taber, Emil Thomsen
Antal sider15
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdato2008
Sider77-92
ISBN (Trykt)9788779343269
StatusUdgivet - 2008

Hvidt, N. C. (2008). Patienters tro på mirakler: En positiv eller en negativ ressource? I B. Haahr Callesen, S. Grumsen, H. Skov Nielsen, J. Schweppenhäuser, R. Taber, & E. Thomsen (red.), Mirakler (s. 77-92). Aarhus Universitetsforlag.
Hvidt, Niels Christian. / Patienters tro på mirakler : En positiv eller en negativ ressource?. Mirakler. red. / Birgitte Haahr Callesen ; Stine Grumsen ; Henrik Skov Nielsen ; Jacob Schweppenhäuser ; Rikke Taber ; Emil Thomsen. Aarhus Universitetsforlag, 2008. s. 77-92
@inbook{3ef33d201a4811dfba21000ea68e967b,
title = "Patienters tro p{\aa} mirakler: En positiv eller en negativ ressource?",
abstract = "Mirakler finder vi overalt. Alene p{\aa} Google er der mere end 55 milioner af slagsen. Vi taler om livets mirakel og hverdagens mirakler, mirakul{\o}se held og mirakelkure. Alligevel betvivler nogle miraklernes eksistens. Findes der overhovedet mirakler i dag? Og hvis der g{\o}r - hvori best{\aa}r de s{\aa}? B{\o}r miraklerne beskrives videnskabeligt eller religi{\o}st? Eller er der et samspil mellem det spirituelle og det rationelle?Denne antologi tager disse sp{\o}rgsm{\aa}l op ved at bryde miraklet i et mangfoldigt prisme: En fysiker, en tryllekunstner, en litterat, en id{\'e}historiker, en f{\ae}ngselspr{\ae}st, to forfattere, en videnskabshistoriker, en teolog og l{\ae}ge samt en billedkunstner reflekterer miraklet fra hver sin vinkel. Alle har de forholdt sig til sp{\o}rgsm{\aa}let: {"}Kan man inden for dit fagfelt meningsfuldt omtale noget som et mirakel i dag?{"} Bidragene er skrevet af forskere og kunstnere p{\aa} h{\o}jeste niveau, men formidlet s{\aa}ledes, at bidragene ikke retter sig mod fagf{\ae}ller, men mod en m{\aa}lgruppe, der {\o}nsker at l{\ae}se en tv{\ae}rfaglig, folkelig og saglig debatbog om et emne, der pr{\ae}ger en bred vifte af aktuelle diskussioner.",
author = "Hvidt, {Niels Christian}",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "9788779343269",
pages = "77--92",
editor = "{Haahr Callesen}, Birgitte and Stine Grumsen and {Skov Nielsen}, Henrik and Jacob Schweppenh{\"a}user and Rikke Taber and Emil Thomsen",
booktitle = "Mirakler",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

Hvidt, NC 2008, Patienters tro på mirakler: En positiv eller en negativ ressource? i B Haahr Callesen, S Grumsen, H Skov Nielsen, J Schweppenhäuser, R Taber & E Thomsen (red), Mirakler. Aarhus Universitetsforlag, s. 77-92.

Patienters tro på mirakler : En positiv eller en negativ ressource? / Hvidt, Niels Christian.

Mirakler. red. / Birgitte Haahr Callesen; Stine Grumsen; Henrik Skov Nielsen; Jacob Schweppenhäuser; Rikke Taber; Emil Thomsen. Aarhus Universitetsforlag, 2008. s. 77-92.

TY - CHAP

T1 - Patienters tro på mirakler

T2 - En positiv eller en negativ ressource?

AU - Hvidt, Niels Christian

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Mirakler finder vi overalt. Alene på Google er der mere end 55 milioner af slagsen. Vi taler om livets mirakel og hverdagens mirakler, mirakuløse held og mirakelkure. Alligevel betvivler nogle miraklernes eksistens. Findes der overhovedet mirakler i dag? Og hvis der gør - hvori består de så? Bør miraklerne beskrives videnskabeligt eller religiøst? Eller er der et samspil mellem det spirituelle og det rationelle?Denne antologi tager disse spørgsmål op ved at bryde miraklet i et mangfoldigt prisme: En fysiker, en tryllekunstner, en litterat, en idéhistoriker, en fængselspræst, to forfattere, en videnskabshistoriker, en teolog og læge samt en billedkunstner reflekterer miraklet fra hver sin vinkel. Alle har de forholdt sig til spørgsmålet: "Kan man inden for dit fagfelt meningsfuldt omtale noget som et mirakel i dag?" Bidragene er skrevet af forskere og kunstnere på højeste niveau, men formidlet således, at bidragene ikke retter sig mod fagfæller, men mod en målgruppe, der ønsker at læse en tværfaglig, folkelig og saglig debatbog om et emne, der præger en bred vifte af aktuelle diskussioner.

AB - Mirakler finder vi overalt. Alene på Google er der mere end 55 milioner af slagsen. Vi taler om livets mirakel og hverdagens mirakler, mirakuløse held og mirakelkure. Alligevel betvivler nogle miraklernes eksistens. Findes der overhovedet mirakler i dag? Og hvis der gør - hvori består de så? Bør miraklerne beskrives videnskabeligt eller religiøst? Eller er der et samspil mellem det spirituelle og det rationelle?Denne antologi tager disse spørgsmål op ved at bryde miraklet i et mangfoldigt prisme: En fysiker, en tryllekunstner, en litterat, en idéhistoriker, en fængselspræst, to forfattere, en videnskabshistoriker, en teolog og læge samt en billedkunstner reflekterer miraklet fra hver sin vinkel. Alle har de forholdt sig til spørgsmålet: "Kan man inden for dit fagfelt meningsfuldt omtale noget som et mirakel i dag?" Bidragene er skrevet af forskere og kunstnere på højeste niveau, men formidlet således, at bidragene ikke retter sig mod fagfæller, men mod en målgruppe, der ønsker at læse en tværfaglig, folkelig og saglig debatbog om et emne, der præger en bred vifte af aktuelle diskussioner.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788779343269

SP - 77

EP - 92