På kanten af ledelse

Analyser af konstruktive og destruktive ledelsesformer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Ledelse er vigtig. Det er et grundvilkår, vi er omgivet af, i familien, på arbejdspladsen og i fritidslivet. Alle de steder vi færdes, bliver der ledet, i den betydning at ledelse handler om at påvirke og blive påvirket af hinanden.

På kanten af ledelse – Analyser af aktuelle konstruktive og destruktive ledelsesformer dykker ned i ledelsesbegrebet og kommer rundt om såvel dets skabende som destruktive sider. Bogen ser på den gode ledelse. Den form for ledelse, hvor mennesker udfolder sig i fællesskab, og hvor de sammen skaber noget, som de ikke ville være i stand til på egen hånd. Bogen beskæftiger sig ligeledes med den ledelsesform, hvor mennesker lider, bliver ødelagt og i nogle tilfælde invalideres, og hvor organisationer og virksomheder ikke blomstrer, men tværtimod går i stykker og måske er nødt til at dreje nøglen om.

Hypotesen er, at tilliden eller samtalen har fået stadig vanskeligere vilkår gennem en årrække, f.eks. samtalen mellem politikere, forvaltning og ledere og mellem ansatte og ledelse og i bredere forstand mellem den enkelte offentlige organisation og samfundet. Monologen peger en kendt og veldefineret fremtid ud, hvorimod samtalen er en invitation til undersøgelse af en ukendt fremtid. I de senere år har der været formuleret en stigende kritik af denne udvikling, og en række nye ledelsesformer er blevet introduceret, hvor samtalen har fået mere plads.

Bogens syv kapitler, som kan læses uafhængigt af hinanden, bidrager samlet set til at kvalificere denne diskussion. Konkret beskæftiger bogen sig med emner som aktuelle ledelsesperspektiver inden for den offentlige sektor, leg og ledelse, kunst og ledelse, destruktiv ledelse, ledelseskoncepter, skole- og uddannelsesledelse og kollektiv ledelse.

Målgruppen for bogen er bred. Den retter sig mod læsere, som er optaget af ledelse såvel mere teoretisk og begrebsligt som praktisk. Ikke mindst retter bogen sig imod læsere, som er interesseret i at deltage i samtalen om, hvor vores organisationer og samfund skal bevæge sig hen.
OriginalsprogDansk
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Antal sider206
ISBN (Trykt)9878740832099
StatusUdgivet - 7. mar. 2019

Citer dette

@book{978eb7c27bc746ac8e4d21157a53c8b6,
title = "P{\aa} kanten af ledelse: Analyser af konstruktive og destruktive ledelsesformer",
abstract = "Ledelse er vigtig. Det er et grundvilk{\aa}r, vi er omgivet af, i familien, p{\aa} arbejdspladsen og i fritidslivet. Alle de steder vi f{\ae}rdes, bliver der ledet, i den betydning at ledelse handler om at p{\aa}virke og blive p{\aa}virket af hinanden.P{\aa} kanten af ledelse – Analyser af aktuelle konstruktive og destruktive ledelsesformer dykker ned i ledelsesbegrebet og kommer rundt om s{\aa}vel dets skabende som destruktive sider. Bogen ser p{\aa} den gode ledelse. Den form for ledelse, hvor mennesker udfolder sig i f{\ae}llesskab, og hvor de sammen skaber noget, som de ikke ville v{\ae}re i stand til p{\aa} egen h{\aa}nd. Bogen besk{\ae}ftiger sig ligeledes med den ledelsesform, hvor mennesker lider, bliver {\o}delagt og i nogle tilf{\ae}lde invalideres, og hvor organisationer og virksomheder ikke blomstrer, men tv{\ae}rtimod g{\aa}r i stykker og m{\aa}ske er n{\o}dt til at dreje n{\o}glen om.Hypotesen er, at tilliden eller samtalen har f{\aa}et stadig vanskeligere vilk{\aa}r gennem en {\aa}rr{\ae}kke, f.eks. samtalen mellem politikere, forvaltning og ledere og mellem ansatte og ledelse og i bredere forstand mellem den enkelte offentlige organisation og samfundet. Monologen peger en kendt og veldefineret fremtid ud, hvorimod samtalen er en invitation til unders{\o}gelse af en ukendt fremtid. I de senere {\aa}r har der v{\ae}ret formuleret en stigende kritik af denne udvikling, og en r{\ae}kke nye ledelsesformer er blevet introduceret, hvor samtalen har f{\aa}et mere plads.Bogens syv kapitler, som kan l{\ae}ses uafh{\ae}ngigt af hinanden, bidrager samlet set til at kvalificere denne diskussion. Konkret besk{\ae}ftiger bogen sig med emner som aktuelle ledelsesperspektiver inden for den offentlige sektor, leg og ledelse, kunst og ledelse, destruktiv ledelse, ledelseskoncepter, skole- og uddannelsesledelse og kollektiv ledelse.M{\aa}lgruppen for bogen er bred. Den retter sig mod l{\ae}sere, som er optaget af ledelse s{\aa}vel mere teoretisk og begrebsligt som praktisk. Ikke mindst retter bogen sig imod l{\ae}sere, som er interesseret i at deltage i samtalen om, hvor vores organisationer og samfund skal bev{\ae}ge sig hen.",
author = "Finn Wiedemann",
year = "2019",
month = "3",
day = "7",
language = "Dansk",
isbn = "9878740832099",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

På kanten af ledelse : Analyser af konstruktive og destruktive ledelsesformer. / Wiedemann, Finn.

Syddansk Universitetsforlag, 2019. 206 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - På kanten af ledelse

T2 - Analyser af konstruktive og destruktive ledelsesformer

AU - Wiedemann, Finn

PY - 2019/3/7

Y1 - 2019/3/7

N2 - Ledelse er vigtig. Det er et grundvilkår, vi er omgivet af, i familien, på arbejdspladsen og i fritidslivet. Alle de steder vi færdes, bliver der ledet, i den betydning at ledelse handler om at påvirke og blive påvirket af hinanden.På kanten af ledelse – Analyser af aktuelle konstruktive og destruktive ledelsesformer dykker ned i ledelsesbegrebet og kommer rundt om såvel dets skabende som destruktive sider. Bogen ser på den gode ledelse. Den form for ledelse, hvor mennesker udfolder sig i fællesskab, og hvor de sammen skaber noget, som de ikke ville være i stand til på egen hånd. Bogen beskæftiger sig ligeledes med den ledelsesform, hvor mennesker lider, bliver ødelagt og i nogle tilfælde invalideres, og hvor organisationer og virksomheder ikke blomstrer, men tværtimod går i stykker og måske er nødt til at dreje nøglen om.Hypotesen er, at tilliden eller samtalen har fået stadig vanskeligere vilkår gennem en årrække, f.eks. samtalen mellem politikere, forvaltning og ledere og mellem ansatte og ledelse og i bredere forstand mellem den enkelte offentlige organisation og samfundet. Monologen peger en kendt og veldefineret fremtid ud, hvorimod samtalen er en invitation til undersøgelse af en ukendt fremtid. I de senere år har der været formuleret en stigende kritik af denne udvikling, og en række nye ledelsesformer er blevet introduceret, hvor samtalen har fået mere plads.Bogens syv kapitler, som kan læses uafhængigt af hinanden, bidrager samlet set til at kvalificere denne diskussion. Konkret beskæftiger bogen sig med emner som aktuelle ledelsesperspektiver inden for den offentlige sektor, leg og ledelse, kunst og ledelse, destruktiv ledelse, ledelseskoncepter, skole- og uddannelsesledelse og kollektiv ledelse.Målgruppen for bogen er bred. Den retter sig mod læsere, som er optaget af ledelse såvel mere teoretisk og begrebsligt som praktisk. Ikke mindst retter bogen sig imod læsere, som er interesseret i at deltage i samtalen om, hvor vores organisationer og samfund skal bevæge sig hen.

AB - Ledelse er vigtig. Det er et grundvilkår, vi er omgivet af, i familien, på arbejdspladsen og i fritidslivet. Alle de steder vi færdes, bliver der ledet, i den betydning at ledelse handler om at påvirke og blive påvirket af hinanden.På kanten af ledelse – Analyser af aktuelle konstruktive og destruktive ledelsesformer dykker ned i ledelsesbegrebet og kommer rundt om såvel dets skabende som destruktive sider. Bogen ser på den gode ledelse. Den form for ledelse, hvor mennesker udfolder sig i fællesskab, og hvor de sammen skaber noget, som de ikke ville være i stand til på egen hånd. Bogen beskæftiger sig ligeledes med den ledelsesform, hvor mennesker lider, bliver ødelagt og i nogle tilfælde invalideres, og hvor organisationer og virksomheder ikke blomstrer, men tværtimod går i stykker og måske er nødt til at dreje nøglen om.Hypotesen er, at tilliden eller samtalen har fået stadig vanskeligere vilkår gennem en årrække, f.eks. samtalen mellem politikere, forvaltning og ledere og mellem ansatte og ledelse og i bredere forstand mellem den enkelte offentlige organisation og samfundet. Monologen peger en kendt og veldefineret fremtid ud, hvorimod samtalen er en invitation til undersøgelse af en ukendt fremtid. I de senere år har der været formuleret en stigende kritik af denne udvikling, og en række nye ledelsesformer er blevet introduceret, hvor samtalen har fået mere plads.Bogens syv kapitler, som kan læses uafhængigt af hinanden, bidrager samlet set til at kvalificere denne diskussion. Konkret beskæftiger bogen sig med emner som aktuelle ledelsesperspektiver inden for den offentlige sektor, leg og ledelse, kunst og ledelse, destruktiv ledelse, ledelseskoncepter, skole- og uddannelsesledelse og kollektiv ledelse.Målgruppen for bogen er bred. Den retter sig mod læsere, som er optaget af ledelse såvel mere teoretisk og begrebsligt som praktisk. Ikke mindst retter bogen sig imod læsere, som er interesseret i at deltage i samtalen om, hvor vores organisationer og samfund skal bevæge sig hen.

M3 - Bog

SN - 9878740832099

BT - På kanten af ledelse

PB - Syddansk Universitetsforlag

ER -