Overførsel af viden ved flytning af produktion

Erik Skov Madsen, Jens Ove Riis, Brian Vejrum Wæhrens

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftLedelse & Erhvervsøkonomi
Vol/bind75
Udgave nummer2
Sider (fra-til)41-54
Antal sider13
ISSN0902-3704
StatusUdgivet - 2010

Emneord

• Overførsel af produktion
  • tavs viden
  • eksplicit viden

Madsen, E. S., Riis, J. O., & Wæhrens, B. V. (2010). Overførsel af viden ved flytning af produktion. Ledelse & Erhvervsøkonomi, 75(2), 41-54.
Madsen, Erik Skov ; Riis, Jens Ove ; Wæhrens, Brian Vejrum. / Overførsel af viden ved flytning af produktion. I: Ledelse & Erhvervsøkonomi. 2010 ; Bind 75, Nr. 2. s. 41-54.
@article{b9ff15907ea511df846a000ea68e967b,
title = "Overf{\o}rsel af viden ved flytning af produktion",
abstract = "Empiriske studier i tre industrielle virksomheder har afsl{\o}ret, at selv virksomheder med mange {\aa}rs erfaring i at overf{\o}re produktion til andre lande hovedsagelig fokuserer p{\aa} planl{\ae}gning af den fysiske overflytning af produktionsudstyr og fokuserer p{\aa} den eksplicitte viden, der er tilknyttet produktionsfaciliteterne. Virksomhederne synes at v{\ae}re usikre p{\aa}, hvordan man indfanger, overf{\o}rer og udvikler tavs viden. Litteraturstudier underst{\o}tter konklusionen om, at der er behov for en mere systematisk metode til at overf{\o}re og udvikle viden for at sikre en accelereret ramp-up efter flytning af produktionsfaciliteter. En model med flere generiske faser gennem en flytteproces vil blive introduceret, og en opdeling mellem den afgivende og modtagende organisation vil blive introduceret. Der er udviklet og testet en metode til at identificere tavs viden og erfaringer, som er opbygget gennem mange {\aa}r.",
keywords = "Overf{\o}rsel af produktion, tavs viden, eksplicit viden, Transfer of production, tacit knowledge, explicit knowledge",
author = "Madsen, {Erik Skov} and Riis, {Jens Ove} and W{\ae}hrens, {Brian Vejrum}",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "75",
pages = "41--54",
journal = "Ledelse & Erhvervsoekonomi",
issn = "0902-3704",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

Madsen, ES, Riis, JO & Wæhrens, BV 2010, 'Overførsel af viden ved flytning af produktion', Ledelse & Erhvervsøkonomi, bind 75, nr. 2, s. 41-54.

Overførsel af viden ved flytning af produktion. / Madsen, Erik Skov; Riis, Jens Ove; Wæhrens, Brian Vejrum.

I: Ledelse & Erhvervsøkonomi, Bind 75, Nr. 2, 2010, s. 41-54.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Overførsel af viden ved flytning af produktion

AU - Madsen, Erik Skov

AU - Riis, Jens Ove

AU - Wæhrens, Brian Vejrum

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Empiriske studier i tre industrielle virksomheder har afsløret, at selv virksomheder med mange års erfaring i at overføre produktion til andre lande hovedsagelig fokuserer på planlægning af den fysiske overflytning af produktionsudstyr og fokuserer på den eksplicitte viden, der er tilknyttet produktionsfaciliteterne. Virksomhederne synes at være usikre på, hvordan man indfanger, overfører og udvikler tavs viden. Litteraturstudier understøtter konklusionen om, at der er behov for en mere systematisk metode til at overføre og udvikle viden for at sikre en accelereret ramp-up efter flytning af produktionsfaciliteter. En model med flere generiske faser gennem en flytteproces vil blive introduceret, og en opdeling mellem den afgivende og modtagende organisation vil blive introduceret. Der er udviklet og testet en metode til at identificere tavs viden og erfaringer, som er opbygget gennem mange år.

AB - Empiriske studier i tre industrielle virksomheder har afsløret, at selv virksomheder med mange års erfaring i at overføre produktion til andre lande hovedsagelig fokuserer på planlægning af den fysiske overflytning af produktionsudstyr og fokuserer på den eksplicitte viden, der er tilknyttet produktionsfaciliteterne. Virksomhederne synes at være usikre på, hvordan man indfanger, overfører og udvikler tavs viden. Litteraturstudier understøtter konklusionen om, at der er behov for en mere systematisk metode til at overføre og udvikle viden for at sikre en accelereret ramp-up efter flytning af produktionsfaciliteter. En model med flere generiske faser gennem en flytteproces vil blive introduceret, og en opdeling mellem den afgivende og modtagende organisation vil blive introduceret. Der er udviklet og testet en metode til at identificere tavs viden og erfaringer, som er opbygget gennem mange år.

KW - Overførsel af produktion

KW - tavs viden