"Nye veje til succes": Et case-eksempel fra Nykredit Silkeborg

Bent Warming-Rasmussen, Jesper Raalskov, Bjarne Jensen, Conny Frost

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

232 Downloads (Pure)

Abstrakt

Privatafdelingen ved Nykredit Silkeborg stod i 2008 med store udfordringer. Salgsresultaterne pr. medarbejdertime lå i den laveste ende i benchmarkingen med Nykredits øvrige 47 afdelinger – samtidig havde man haft en relativ stor medarbejderudskiftning og stod med 5 nye, relativt uøvede medarbejdere i en samlet medarbejderstab på 12. Privatafdelingen i Silkeborg satte ind med firmaintern målrettet faglig opgradering og salgscoaching af hver enkelt medarbejdere.

Flere medarbejdere tilkendegav dog i forløbet, at de savnede støtte til at kunne integrere og rumme de nye kommercielle redskaber. Nykredits egne målrettede faglige opdatering af medarbejderne og salgscoaching blev derfor i sidste kvartal 2008 suppleret med ekstern assistance fra Bent Warming-Rasmussen (ekspert i succeskriterier for vidensmedarbejdere og krops-psykoterapeut). Der blev indledt med et kursus for hele medarbejdergruppen i håndtering af tillid, intuition og stressmestring. Efterfølgende blev medarbejderne tilbudt frivillig individuel personlig opfølgning hos krops-psykoterapeuten– enten som massage, samtale eller en kombination (alt efter den enkelte medarbejders ønske) som personlig støtte. Afslutnings vis blev der i januar 2009 mellem ledelsen og medarbejderne holdt et gruppemøde, med det formål at nå fælles indbyrdes commitment til at nå nykredit Silkeborgs budgetmål.

Resultatmålinger på både kvantitativ og kvalitative faktorer for første kvartal 2009 viste stor effekt af kombinationen af tiltagene. Omsætningen steg med 40% og i benchmarkingen forbedrede afdelingen sig med 18 pladser. Fokusmålingen på kvalitative forhold som trivsel m.v. viste bedste tal nogensinde i bankdirektørens ansættelsestid.

En spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejderne viser endvidere, at medarbejderne selv var meget tilfredse med den personlige individuelle opfølgning hos Bent Warming-Rasmussen.

Medarbejdernes angav, at motivation til den personlige individuelle opfølgning med Bent Warming-Rasmussen især var ønsket om personlig udvikling. Analysen af svarene viser at der er en direkte sammenhæng mellem deres personlige udvikling og udvikling som dygtig vidensmedarbejder. Alle udtrykte stort udbytte af det personlige møde og ønskede regelmæssig opfølgning herpå med eksperten. Resultatet indikerer dermed, at tilbuddet om krops-psykoterapi er et effektivt supplement til faglig opgradering og salgscoaching – til gavn for både forretningen og medarbejderne.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2009
Antal sider19
StatusUdgivet - 2009

Bibliografisk note

Rapport er udgangspunkt for 2 publicerede artikler - Revisorbaldet samt Finans Nyt

Emneord

  • Coaching
  • Personlig coaching
  • Holistisk
  • Holistisk ledelse
  • Holistisk coaching
  • Massage
  • Salgsvækst
  • Salgscoaching
  • Kombination massage coaching

Citationsformater