Nye relationer mellem ledelse og ansatte i industriproduktion

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstract

Formålet med artiklen er at belyse nye sider af relationerne mellem ansatte og ledelse i industriproduktion. Det er artiklens tese, at de konflikter der er har ændret sig i kraft af, at der er enighed om optimering af produktionen for at fastholde produktion i Danmark. Men der opstår en ny type af konflikter i kraft af uenighed om, hvilke virkemidler der kan fremme virksomhedens mål. Denne konflikt søges forklaret ved brug af de nyinstitutionelle begreber "isomorfisme" og "dekobling", samt gennem træk på den sociologiske hverdagslivsteori. Artiklen bidrager af den vej til udvikling af de skandinaviske bidrag til nyinstitutionel teori.
Udgivelsesdato: december 2009
TidsskriftNordiske Organisasjonsstudier (NOS)
Vol/bind11
Udgave nummer4