Nye europæiske retningslinjer for endorektal ultralydsscanning

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

TidsskriftBest Practice Nordic; Gastroenterologi
Antal sider4
StatusUdgivet - 11. nov. 2019

Emneord

• rektal cancer
  • ultralyd

@article{a1d16c8fa28f4f8ea33d93afea9726b2,
title = "Nye europ{\ae}iske retningslinjer for endorektal ultralydsscanning",
abstract = "ERUS anbefales benyttet ved sm{\aa} rektale tumorer. Teknikken kr{\ae}ver 5 -15 MHz transducere. Der tilr{\aa}des uddannelse og erfaring med mindst 50 patienter. Metoden giver mulighed for biopsi og dr{\ae}nanl{\ae}ggelse, hvor percutan anl{\ae}ggelse ikke er mulig. Desuden kan den benyttes ved en r{\ae}kke benigne tilstande. Elastografi har vist lovende resultater, men yderligere studier af elastografien er p{\aa}kr{\ae}vet.",
keywords = "rektal cancer, ultralyd",
author = "Rafaelsen, {S{\o}ren Rafael}",
year = "2019",
month = "11",
day = "11",
language = "Dansk",
journal = "Best Practice Nordic; Gastroenterologi",

Nye europæiske retningslinjer for endorektal ultralydsscanning. / Rafaelsen, Søren Rafael.

I: Best Practice Nordic; Gastroenterologi, 11.11.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Nye europæiske retningslinjer for endorektal ultralydsscanning

AU - Rafaelsen, Søren Rafael

PY - 2019/11/11

Y1 - 2019/11/11

N2 - ERUS anbefales benyttet ved små rektale tumorer. Teknikken kræver 5 -15 MHz transducere. Der tilrådes uddannelse og erfaring med mindst 50 patienter. Metoden giver mulighed for biopsi og drænanlæggelse, hvor percutan anlæggelse ikke er mulig. Desuden kan den benyttes ved en række benigne tilstande. Elastografi har vist lovende resultater, men yderligere studier af elastografien er påkrævet.

AB - ERUS anbefales benyttet ved små rektale tumorer. Teknikken kræver 5 -15 MHz transducere. Der tilrådes uddannelse og erfaring med mindst 50 patienter. Metoden giver mulighed for biopsi og drænanlæggelse, hvor percutan anlæggelse ikke er mulig. Desuden kan den benyttes ved en række benigne tilstande. Elastografi har vist lovende resultater, men yderligere studier af elastografien er påkrævet.

KW - rektal cancer

KW - ultralyd