No Business Without Politics: Investigating the Political Nature of Supply Chain Management

Publikation: AfhandlingPh.d.-afhandling

Abstract

Supply chain management (SCM) er under rivende udvikling. Både i den akademiske verden, for virksomheder og i manges hverdag. Samtidig ses der et øget pres på forsyningskæder, der afslører en række indbyggede fejl i de globale handelssystemer: bæredygtighedsudfordringerne er stadigt voksende. Det virker mere relevant end nogensinde før at forske i SCM. En gentænkning af SCM er nødvendig for at forstå og navigere kompleksiteten af forsyningskæder. Denne artikelbaserede afhandling bidrager til dette ved at kombinere politisk tænkning med SCM. Dermed besvares spørgsmålet: Hvordan ændrer en politisk forståelse af SCM måden, hvorpå forskere undersøger det, og erhvervsfolk arbejder med det?

Over fem forskningskapitler og en kappe bliver forskellige temaer undersøgt gennem metoder fra politisk forskning for på den måde at undersøge mulighederne for en gentænkning af SCM. Først introduceres panarchy-teori, hvilket belyser kompleksiteten i forsyningskæder. Herefter undersøges de politiske elementer af panarchy-teori i et studie af social bæredygtighed. Dette fører til det tredje forskningskapitel, hvor kritisk realisme udforskes som perspektiv på en række udfordringer. Det fjerde forskningskapitel omhandler herefter de politiske mekanismer, der understøtter kaffeforsyningskæden. Endelig undersøger det sidste forskningskapitel politisk filosofi i SCM gennem et unikt tankeeksperiment.

Afslutningsvist diskuteres implikationerne for forskning og praksis. For forskning diskuteres fem forudsætninger for politisk SCM. Disse er relateret til kerneaspekterne af forskning: epistemologi, ontologi, aksiologi, teori og metode. For praksis diskuteres de sociale, miljømæssige og handelsmæssige konsekvenser. Konklusionen er klar: SCM kan forstås som en politisk aktivitet, der kræver en ny måde at tænke på fra både forskere og erhvervsfolk.
OriginalsprogEngelsk
Bevilgende institution
  • Copenhagen Business School
Vejledere/rådgivere
  • Wieland, Andreas, Vejleder, Ekstern person
  • Beske-Janssen, Philip, Vejleder, Ekstern person
Udgiver
ISBN'er, trykt978-87-7568-167-9
ISBN'er, elektronisk978-87-7568-168-6
DOI
StatusUdgivet - 2023
Udgivet eksterntJa

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'No Business Without Politics: Investigating the Political Nature of Supply Chain Management'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater