N.F.S. Grundtvigs verden

Lea Maria Lucas Wierød (Redaktør), Synnøve Sakura Heggem, Katrine Frøkjær Baunvig, Ove Korsgaard, Jette Bendixen Rønkilde, Per Dahl, Uffe Jonas, Bertel Nygaard, Søren Hein Rasmussen, Katrine Bergild (Redaktør)

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

N.F.S. Grundtvig er en vidtfavnende historisk personlighed. I sit lange liv gennemgik han ikke blot en rivende personlig og tankemæssig udvikling, men han oplevede tillige en ydre verden med store forandringer. Omgivelsernes forandringer påvirkede ham voldsomt og inspirerede ham både til refleksion og til handling. Hans store indflydelse på den udformning, vores samfund har i dag, er ikke til at komme udenom.

Grundtvig havde meget på hjerte og markerede sig på mange forskellige områder. Som præst gjorde han sig bemærket på den teologiske arena. Som samfundstænker havde han indflydelse på demokratiets indførelse i Danmark og kæmpede en kamp for at gøre uddannelse tilgængelig for alle. Som historiker nærede han en bred kulturel interesse og forenede bl.a. den dansk-nordiske mytologi med et kristent verdenssyn. Som digter leverede han ikke mindst et kæmpe bidrag til både dansk salmesang og højskolesang, der stadig benyttes flittigt.

Grundtvigs nuancerede personlighed og mangfoldige produktion tilbyder sig som spændende forskningsfelt for mange forskellige fagligheder. Derfor bliver Grundtvig ved med at være aktuel. Han har været genstand for fagfolks og lægmænds interesse siden sin samtid og er det fortsat i dag.

I dette tema tager vi konsekvensen af Grundtvigs grundlæggende tværfaglighed og præsenterer en række vidt forskellige fagligheders spændende vinkler på manden og hans virkningshistorie. Temaet samler artikler om, hvordan Grundtvig er blevet opfattet gennem tiden, men også om, hvordan Grundtvig opfattede sin verden.

OriginalsprogDansk
Publikationsdato8. sep. 2011
StatusUdgivet - 8. sep. 2011
Udgivet eksterntJa

Citer dette

Wierød, L. M. L. (red.), Heggem, S. S., Baunvig, K. F., Korsgaard, O., Rønkilde, J. B., Dahl, P., ... Bergild, K. (red.) (2011, sep 8). N.F.S. Grundtvigs verden.
Wierød, Lea Maria Lucas (Redaktør) ; Heggem, Synnøve Sakura ; Baunvig, Katrine Frøkjær ; Korsgaard, Ove ; Rønkilde, Jette Bendixen ; Dahl, Per ; Jonas, Uffe ; Nygaard, Bertel ; Rasmussen, Søren Hein ; Bergild, Katrine (Redaktør). / N.F.S. Grundtvigs verden. 2011.
@misc{8909a6860f4340cb9fa77123dc7c9527,
title = "N.F.S. Grundtvigs verden",
abstract = "N.F.S. Grundtvig er en vidtfavnende historisk personlighed. I sit lange liv gennemgik han ikke blot en rivende personlig og tankem{\ae}ssig udvikling, men han oplevede tillige en ydre verden med store forandringer. Omgivelsernes forandringer p{\aa}virkede ham voldsomt og inspirerede ham b{\aa}de til refleksion og til handling. Hans store indflydelse p{\aa} den udformning, vores samfund har i dag, er ikke til at komme udenom. Grundtvig havde meget p{\aa} hjerte og markerede sig p{\aa} mange forskellige omr{\aa}der. Som pr{\ae}st gjorde han sig bem{\ae}rket p{\aa} den teologiske arena. Som samfundst{\ae}nker havde han indflydelse p{\aa} demokratiets indf{\o}relse i Danmark og k{\ae}mpede en kamp for at g{\o}re uddannelse tilg{\ae}ngelig for alle. Som historiker n{\ae}rede han en bred kulturel interesse og forenede bl.a. den dansk-nordiske mytologi med et kristent verdenssyn. Som digter leverede han ikke mindst et k{\ae}mpe bidrag til b{\aa}de dansk salmesang og h{\o}jskolesang, der stadig benyttes flittigt. Grundtvigs nuancerede personlighed og mangfoldige produktion tilbyder sig som sp{\ae}ndende forskningsfelt for mange forskellige fagligheder. Derfor bliver Grundtvig ved med at v{\ae}re aktuel. Han har v{\ae}ret genstand for fagfolks og l{\ae}gm{\ae}nds interesse siden sin samtid og er det fortsat i dag. I dette tema tager vi konsekvensen af Grundtvigs grundl{\ae}ggende tv{\ae}rfaglighed og pr{\ae}senterer en r{\ae}kke vidt forskellige fagligheders sp{\ae}ndende vinkler p{\aa} manden og hans virkningshistorie. Temaet samler artikler om, hvordan Grundtvig er blevet opfattet gennem tiden, men ogs{\aa} om, hvordan Grundtvig opfattede sin verden.",
author = "Wier{\o}d, {Lea Maria Lucas} and Heggem, {Synn{\o}ve Sakura} and Baunvig, {Katrine Fr{\o}kj{\ae}r} and Ove Korsgaard and R{\o}nkilde, {Jette Bendixen} and Per Dahl and Uffe Jonas and Bertel Nygaard and Rasmussen, {S{\o}ren Hein} and Katrine Bergild",
year = "2011",
month = "9",
day = "8",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Wierød, LML (red.), Heggem, SS, Baunvig, KF, Korsgaard, O, Rønkilde, JB, Dahl, P, Jonas, U, Nygaard, B, Rasmussen, SH & Bergild, K (red.) 2011, N.F.S. Grundtvigs verden..

N.F.S. Grundtvigs verden. / Wierød, Lea Maria Lucas (Redaktør); Heggem, Synnøve Sakura; Baunvig, Katrine Frøkjær; Korsgaard, Ove; Rønkilde, Jette Bendixen; Dahl, Per; Jonas, Uffe; Nygaard, Bertel; Rasmussen, Søren Hein; Bergild, Katrine (Redaktør).

2011, .

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - N.F.S. Grundtvigs verden

AU - Heggem, Synnøve Sakura

AU - Baunvig, Katrine Frøkjær

AU - Korsgaard, Ove

AU - Rønkilde, Jette Bendixen

AU - Dahl, Per

AU - Jonas, Uffe

AU - Nygaard, Bertel

AU - Rasmussen, Søren Hein

A2 - Wierød, Lea Maria Lucas

A2 - Bergild, Katrine

PY - 2011/9/8

Y1 - 2011/9/8

N2 - N.F.S. Grundtvig er en vidtfavnende historisk personlighed. I sit lange liv gennemgik han ikke blot en rivende personlig og tankemæssig udvikling, men han oplevede tillige en ydre verden med store forandringer. Omgivelsernes forandringer påvirkede ham voldsomt og inspirerede ham både til refleksion og til handling. Hans store indflydelse på den udformning, vores samfund har i dag, er ikke til at komme udenom. Grundtvig havde meget på hjerte og markerede sig på mange forskellige områder. Som præst gjorde han sig bemærket på den teologiske arena. Som samfundstænker havde han indflydelse på demokratiets indførelse i Danmark og kæmpede en kamp for at gøre uddannelse tilgængelig for alle. Som historiker nærede han en bred kulturel interesse og forenede bl.a. den dansk-nordiske mytologi med et kristent verdenssyn. Som digter leverede han ikke mindst et kæmpe bidrag til både dansk salmesang og højskolesang, der stadig benyttes flittigt. Grundtvigs nuancerede personlighed og mangfoldige produktion tilbyder sig som spændende forskningsfelt for mange forskellige fagligheder. Derfor bliver Grundtvig ved med at være aktuel. Han har været genstand for fagfolks og lægmænds interesse siden sin samtid og er det fortsat i dag. I dette tema tager vi konsekvensen af Grundtvigs grundlæggende tværfaglighed og præsenterer en række vidt forskellige fagligheders spændende vinkler på manden og hans virkningshistorie. Temaet samler artikler om, hvordan Grundtvig er blevet opfattet gennem tiden, men også om, hvordan Grundtvig opfattede sin verden.

AB - N.F.S. Grundtvig er en vidtfavnende historisk personlighed. I sit lange liv gennemgik han ikke blot en rivende personlig og tankemæssig udvikling, men han oplevede tillige en ydre verden med store forandringer. Omgivelsernes forandringer påvirkede ham voldsomt og inspirerede ham både til refleksion og til handling. Hans store indflydelse på den udformning, vores samfund har i dag, er ikke til at komme udenom. Grundtvig havde meget på hjerte og markerede sig på mange forskellige områder. Som præst gjorde han sig bemærket på den teologiske arena. Som samfundstænker havde han indflydelse på demokratiets indførelse i Danmark og kæmpede en kamp for at gøre uddannelse tilgængelig for alle. Som historiker nærede han en bred kulturel interesse og forenede bl.a. den dansk-nordiske mytologi med et kristent verdenssyn. Som digter leverede han ikke mindst et kæmpe bidrag til både dansk salmesang og højskolesang, der stadig benyttes flittigt. Grundtvigs nuancerede personlighed og mangfoldige produktion tilbyder sig som spændende forskningsfelt for mange forskellige fagligheder. Derfor bliver Grundtvig ved med at være aktuel. Han har været genstand for fagfolks og lægmænds interesse siden sin samtid og er det fortsat i dag. I dette tema tager vi konsekvensen af Grundtvigs grundlæggende tværfaglighed og præsenterer en række vidt forskellige fagligheders spændende vinkler på manden og hans virkningshistorie. Temaet samler artikler om, hvordan Grundtvig er blevet opfattet gennem tiden, men også om, hvordan Grundtvig opfattede sin verden.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -

Wierød LML, (ed.), Heggem SS, Baunvig KF, Korsgaard O, Rønkilde JB, Dahl P et al. N.F.S. Grundtvigs verden. 2011.