”NATUREN KAN NOGET SÆRLIGT”: Kvalitativ evaluering af Friluftsrådets projekt Sund i Naturen

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

Abstract

Friluftsrådets har gennemført et treårigt projekt, Sund i Naturen, med den overordnede vi- sion at fremme og integrere friluftsliv i de kommunale folkesundhedsindsatser. Friluftsrådets ønske har været at inspirere, kvalificere og øge fokus på friluftsliv og natur som ramme for forebyggende, sundhedsfremmende og rehabiliterende aktiviteter i kommunalt regi. Projektet er foregået i samarbejde med 10 udvalgte fokuskommuner og er forløbet i fem faser: 1) Vi- densindsamling og partnerskaber, 2) Udvikling af good practice-metoder, 3) Implementering og afprøvning, 4) Dokumentation og evaluering, 5) Forankring og national udbredelse.
Formålet med evalueringen af Sund i Naturen har været at belyse, hvordan friluftsliv og natur kan integreres i kommunernes folkesundhedsindsatser med fokus på specifikke sund- hedsmæssige udfordringer (fokus på processen), og hvilken betydning de kommunale sund- hedsforløb med friluftsliv og natur har haft for de deltagende borgere (fokus på betydningen).
I evalueringen er anvendt kvalitative metoder primært fokusgruppe- og gruppeinterviews, samt observation. Der er blevet foretaget gruppeinterviews med projektgrupperne i alle 10 fokuskommuner og observation samt fokusgruppeinterviews med deltagerne i seks udvalgte kommuner. Evalueringen bygger på deltagernes egen vurdering af projektets betydning for dem, og det er generelt de mest ressourcestærke deltagere som har deltaget i evalueringen. Evalueringen kan ikke sige noget om langtidseffekten af indsatserne.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedOdense
ForlagMovements
Vol/bind2020
Udgave1
Antal sider102
ISBN (Trykt)978-87-93669-79-6
ISBN (Elektronisk)978-87-93669-80-2
StatusUdgivet - 2020
NavnMovements
Nummer1
Vol/bind2020

Emneord

  • sundhed, friluftsliv, natur, evaluering, kvalitativ

Citationsformater