”NATUREN KAN MEGET, MEN DEN KAN IKKE DET HELE”: Kvalitativ evaluering af Sund By Netværkets projekt Krop og bevægelse i Naturens Rige

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

12 Downloads (Pure)

Abstrakt

Sund By Netværket har i samarbejde med syv medlemskommuner arbejdet med at udvikle samskabende sundhedsindsatser i naturen gennem det 1,5-årige projekt Krop og bevægelse i Naturens Rige. Projektets formål har været at udnytte naturens sundhedsfremmende poten- tiale til at fremme udvalgte borgeres trivsel og derigennem deres mentale og kropslige sund- hed. Sund By Netværket har et ønske om, at naturen i højere grad anvendes i det forebyg- gende og sundhedsfremmende arbejde i kommunerne på tværs af afdelinger, forvaltninger og eksterne aktører.
Formålet med evalueringen har været at undersøge og belyse, hvordan indsatserne med naturen som ramme har bidraget til at fremme udvalgte borgergruppers trivsel, samt hvordan indsatserne er blevet udviklet og hvordan fremtidige indsatser kan udvikles og implemente- res. Evalueringen kan ikke sige noget om forankringen eller overførbarheden af indsatserne.
I evalueringen er anvendt kvalitative metoder med brug af fokusgruppe- og gruppein- terviews, samt observation. Der er blevet foretaget gruppeinterviews med aktionslærings- grupperne fra de deltagende kommuner, samt observationer og fokusgruppeinterviews med enkelte deltagergrupper.
UdgivelsesstedOdense
ForlagSyddansk Universitet. Institut for Idræt og Biomekanik
Vol/bind2020
Udgave3