Mod en 'multiorden' verden

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Dagens virkelighed er kompleks, og der er bred enighed om, at international politik i højere grad vil involvere nye, og forskellige internationale aktører, der hver især forventer indflydelse i de store globale spørgsmr al, men som ikke nødvendigvis deler de værdier, der understøtter den nuværende liberale orden. Paradoksalt nok er det blevet almindeligt at hævde, at de mange forandringer og kriser er udtryk for, at det internationale system er ved at vende tilbage til en form for global multipolaritet, som minder om det system, der var fremherskende i det 19. r arhundrede.
OriginalsprogDansk
TidsskriftUdenrigs
Vol/bind70
Udgave nummer2
Sider (fra-til)48-54
ISSN1395-3818
StatusUdgivet - 2016
Udgivet eksterntJa

Bibliografisk note

The article is part of the 70th Anniversary Issue of the Journal of the Danish Foreign Policy Society (Udenrigs) devoted to The Liberal International Order. The article is in Danish.

Emneord

  • Liberal order, international system, multipolarity, multi-order, strategic change

Citer dette

Flockhart, Trine. / Mod en 'multiorden' verden. I: Udenrigs. 2016 ; Bind 70, Nr. 2. s. 48-54.
@article{0595ee62f2464d109be5f533e4292d02,
title = "Mod en 'multiorden' verden",
abstract = "Dagens virkelighed er kompleks, og der er bred enighed om, at international politik i h{\o}jere grad vil involvere nye, og forskellige internationale akt{\o}rer, der hver is{\ae}r forventer indflydelse i de store globale sp{\o}rgsmr al, men som ikke n{\o}dvendigvis deler de v{\ae}rdier, der underst{\o}tter den nuv{\ae}rende liberale orden. Paradoksalt nok er det blevet almindeligt at h{\ae}vde, at de mange forandringer og kriser er udtryk for, at det internationale system er ved at vende tilbage til en form for global multipolaritet, som minder om det system, der var fremherskende i det 19. r arhundrede.",
keywords = "Liberal order, international system, multipolarity, multi-order, strategic change",
author = "Trine Flockhart",
note = "The article is part of the 70th Anniversary Issue of the Journal of the Danish Foreign Policy Society (Udenrigs) devoted to The Liberal International Order. The article is in Danish.",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "70",
pages = "48--54",
journal = "Udenrigs",
issn = "1395-3818",
publisher = "The Danish Foreign Policy Society",
number = "2",

}

Flockhart, T 2016, 'Mod en 'multiorden' verden', Udenrigs, bind 70, nr. 2, s. 48-54.

Mod en 'multiorden' verden. / Flockhart, Trine.

I: Udenrigs, Bind 70, Nr. 2, 2016, s. 48-54.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Mod en 'multiorden' verden

AU - Flockhart, Trine

N1 - The article is part of the 70th Anniversary Issue of the Journal of the Danish Foreign Policy Society (Udenrigs) devoted to The Liberal International Order. The article is in Danish.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Dagens virkelighed er kompleks, og der er bred enighed om, at international politik i højere grad vil involvere nye, og forskellige internationale aktører, der hver især forventer indflydelse i de store globale spørgsmr al, men som ikke nødvendigvis deler de værdier, der understøtter den nuværende liberale orden. Paradoksalt nok er det blevet almindeligt at hævde, at de mange forandringer og kriser er udtryk for, at det internationale system er ved at vende tilbage til en form for global multipolaritet, som minder om det system, der var fremherskende i det 19. r arhundrede.

AB - Dagens virkelighed er kompleks, og der er bred enighed om, at international politik i højere grad vil involvere nye, og forskellige internationale aktører, der hver især forventer indflydelse i de store globale spørgsmr al, men som ikke nødvendigvis deler de værdier, der understøtter den nuværende liberale orden. Paradoksalt nok er det blevet almindeligt at hævde, at de mange forandringer og kriser er udtryk for, at det internationale system er ved at vende tilbage til en form for global multipolaritet, som minder om det system, der var fremherskende i det 19. r arhundrede.

KW - Liberal order, international system, multipolarity, multi-order, strategic change

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 70

SP - 48

EP - 54

JO - Udenrigs

JF - Udenrigs

SN - 1395-3818

IS - 2

ER -