Minie Andersen, Annette Kronborg: Bindende bodelingsaftaler

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Artiklens spørgsmål er, om (tidligere) ægtefæller har indgået en bindende bodelingsaftale om samtlige aktiver og passiver i forbindelse med deres separation eller skilsmisse, således at en anmodning om skifterettens bistand til et skifte skal afvises af skifteretten. Fokus er dels teoretisk at fortolke retspraksis på grundlag af aftaleretlig teori, dels at give en beskrivelse af gældende ret på grundlag af aktuel retspraksis. I forhold til den teoretiske del vurderes det, at spørgsmålet har en tendens til at flyde sammen med spørgsmålet om anfægtelighed af allerede indgåede aftaler, mens gældende ret beskrives som relativ restriktiv i forhold til at træffe afgørelse om, at parterne har indgået en bodelingsaftale.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Familie- og Arveret
Vol/bind2019
Udgave nummer1
ISSN1397-4599
StatusUdgivet - 2019

Citer dette

@article{970d2e15fdc04abba89a34615100b471,
title = "Minie Andersen, Annette Kronborg: Bindende bodelingsaftaler",
abstract = "Artiklens sp{\o}rgsm{\aa}l er, om (tidligere) {\ae}gtef{\ae}ller har indg{\aa}et en bindende bodelingsaftale om samtlige aktiver og passiver i forbindelse med deres separation eller skilsmisse, s{\aa}ledes at en anmodning om skifterettens bistand til et skifte skal afvises af skifteretten. Fokus er dels teoretisk at fortolke retspraksis p{\aa} grundlag af aftaleretlig teori, dels at give en beskrivelse af g{\ae}ldende ret p{\aa} grundlag af aktuel retspraksis. I forhold til den teoretiske del vurderes det, at sp{\o}rgsm{\aa}let har en tendens til at flyde sammen med sp{\o}rgsm{\aa}let om anf{\ae}gtelighed af allerede indg{\aa}ede aftaler, mens g{\ae}ldende ret beskrives som relativ restriktiv i forhold til at tr{\ae}ffe afg{\o}relse om, at parterne har indg{\aa}et en bodelingsaftale.",
author = "Annette Kronborg",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "2019",
journal = "Tidsskrift for Familie- og Arveret",
issn = "1397-4599",
number = "1",

}

Minie Andersen, Annette Kronborg: Bindende bodelingsaftaler. / Kronborg, Annette.

I: Tidsskrift for Familie- og Arveret, Bind 2019, Nr. 1, 2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Minie Andersen, Annette Kronborg: Bindende bodelingsaftaler

AU - Kronborg, Annette

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Artiklens spørgsmål er, om (tidligere) ægtefæller har indgået en bindende bodelingsaftale om samtlige aktiver og passiver i forbindelse med deres separation eller skilsmisse, således at en anmodning om skifterettens bistand til et skifte skal afvises af skifteretten. Fokus er dels teoretisk at fortolke retspraksis på grundlag af aftaleretlig teori, dels at give en beskrivelse af gældende ret på grundlag af aktuel retspraksis. I forhold til den teoretiske del vurderes det, at spørgsmålet har en tendens til at flyde sammen med spørgsmålet om anfægtelighed af allerede indgåede aftaler, mens gældende ret beskrives som relativ restriktiv i forhold til at træffe afgørelse om, at parterne har indgået en bodelingsaftale.

AB - Artiklens spørgsmål er, om (tidligere) ægtefæller har indgået en bindende bodelingsaftale om samtlige aktiver og passiver i forbindelse med deres separation eller skilsmisse, således at en anmodning om skifterettens bistand til et skifte skal afvises af skifteretten. Fokus er dels teoretisk at fortolke retspraksis på grundlag af aftaleretlig teori, dels at give en beskrivelse af gældende ret på grundlag af aktuel retspraksis. I forhold til den teoretiske del vurderes det, at spørgsmålet har en tendens til at flyde sammen med spørgsmålet om anfægtelighed af allerede indgåede aftaler, mens gældende ret beskrives som relativ restriktiv i forhold til at træffe afgørelse om, at parterne har indgået en bodelingsaftale.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2019

JO - Tidsskrift for Familie- og Arveret

JF - Tidsskrift for Familie- og Arveret

SN - 1397-4599

IS - 1

ER -