Militære maskuliniteter i amerikansk litteratur

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

41 Downloads (Pure)

Resumé

TidsskriftGymPæd 2.0
Udgave nummer19
Sider (fra-til)10-13
Antal sider4
ISSN1904-3961
StatusUdgivet - maj 2018

@article{18e4e3fb81bc4753a5328c2e70cc04a7,
title = "Milit{\ae}re maskuliniteter i amerikansk litteratur",
abstract = "Krig og k{\o}n er f{\ae}llesn{\ae}vneren for denne artikel om amerikanske krigsfort{\ae}llinger. Thomas {\AE}rvold Bjerre analyserer amerikansk krigslitteratur i et k{\o}nsperspektiv og peger p{\aa} b{\aa}de maskuline heltefort{\ae}llinger og kvindelige soldaters k{\o}nskampe i krigslitteratur. Med relevante nedslag i litteraturen peges der p{\aa} temaer, nuancer og perspektiver, der g{\aa}r p{\aa} tv{\ae}rs af nationalidentitet, k{\o}n og krig. I faktaboksen fremh{\ae}ves mulige fag og forl{\o}b i l{\ae}sningen af krigslitteratur.",
author = "Bjerre, {Thomas {\AE}rvold}",
year = "2018",
month = "5",
language = "Dansk",
pages = "10--13",
journal = "GymP{\ae}d 2.0",
issn = "1904-3961",
publisher = "Institut for Filosofi P{\ae}dagogik og Religionsstudier",
number = "19",

Militære maskuliniteter i amerikansk litteratur. / Bjerre, Thomas Ærvold.

I: GymPæd 2.0, Nr. 19, 05.2018, s. 10-13.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Militære maskuliniteter i amerikansk litteratur

AU - Bjerre, Thomas Ærvold

PY - 2018/5

Y1 - 2018/5

N2 - Krig og køn er fællesnævneren for denne artikel om amerikanske krigsfortællinger. Thomas Ærvold Bjerre analyserer amerikansk krigslitteratur i et kønsperspektiv og peger på både maskuline heltefortællinger og kvindelige soldaters kønskampe i krigslitteratur. Med relevante nedslag i litteraturen peges der på temaer, nuancer og perspektiver, der går på tværs af nationalidentitet, køn og krig. I faktaboksen fremhæves mulige fag og forløb i læsningen af krigslitteratur.

AB - Krig og køn er fællesnævneren for denne artikel om amerikanske krigsfortællinger. Thomas Ærvold Bjerre analyserer amerikansk krigslitteratur i et kønsperspektiv og peger på både maskuline heltefortællinger og kvindelige soldaters kønskampe i krigslitteratur. Med relevante nedslag i litteraturen peges der på temaer, nuancer og perspektiver, der går på tværs af nationalidentitet, køn og krig. I faktaboksen fremhæves mulige fag og forløb i læsningen af krigslitteratur.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 10