Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

Artiklen tager afsæt i det såkaldte micro-macro paradox fra Aids-Efficiency litteraturen og argumenterer for, at en tilsvarende problemstilling bør inddrages i vurderingen af f.eks. de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneuriel virksomhed. Den påviser også i en gennemgang af litteraturen, at dette kun i meget begrænset omfang sker. Der er således en stærk tendens til at sætte lighedstegn mellem de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneurskab og beskæftigelsen i nye, entrepreneurielle virksomheder uden at tage højde for, at i hvert fald en del af denne beskæftigelse er skabt på bekostning af beskæftigelse i eksisterende virksomheder. Generelt er den økonomiske teoris systembetragtninger fraværende i en stor del af litteraturen om entrepreneurskab. Til gengæld spiller entrepreneurskab reelt en meget begrænset rolle i økonomisk teori.
OriginalsprogEngelsk
TitelThe Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education
RedaktørerAlain Fayolle, Paula Kyro
Antal sider18
ForlagEdward Elgar Publishing
Publikationsdato2008
Sider28-46
ISBN (Trykt)9781847205711
StatusUdgivet - 2008

Citer dette

Søgaard, V. (2008). Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship. I A. Fayolle, & P. Kyro (red.), The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education (s. 28-46). Edward Elgar Publishing.
Søgaard, Villy. / Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship. The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education. red. / Alain Fayolle ; Paula Kyro. Edward Elgar Publishing, 2008. s. 28-46
@inbook{d49b39c0f37811dc86ef000ea68e967b,
title = "Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship",
abstract = "Artiklen tager afs{\ae}t i det s{\aa}kaldte micro-macro paradox fra Aids-Efficiency litteraturen og argumenterer for, at en tilsvarende problemstilling b{\o}r inddrages i vurderingen af f.eks. de besk{\ae}ftigelsesm{\ae}ssige konsekvenser af entrepreneuriel virksomhed. Den p{\aa}viser ogs{\aa} i en gennemgang af litteraturen, at dette kun i meget begr{\ae}nset omfang sker. Der er s{\aa}ledes en st{\ae}rk tendens til at s{\ae}tte lighedstegn mellem de besk{\ae}ftigelsesm{\ae}ssige konsekvenser af entrepreneurskab og besk{\ae}ftigelsen i nye, entrepreneurielle virksomheder uden at tage h{\o}jde for, at i hvert fald en del af denne besk{\ae}ftigelse er skabt p{\aa} bekostning af besk{\ae}ftigelse i eksisterende virksomheder. Generelt er den {\o}konomiske teoris systembetragtninger frav{\ae}rende i en stor del af litteraturen om entrepreneurskab. Til geng{\ae}ld spiller entrepreneurskab reelt en meget begr{\ae}nset rolle i {\o}konomisk teori.",
author = "Villy S{\o}gaard",
year = "2008",
language = "English",
isbn = "9781847205711",
pages = "28--46",
editor = "Alain Fayolle and Paula Kyro",
booktitle = "The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education",
publisher = "Edward Elgar Publishing",

}

Søgaard, V 2008, Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship. i A Fayolle & P Kyro (red), The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education. Edward Elgar Publishing, s. 28-46.

Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship. / Søgaard, Villy.

The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education. red. / Alain Fayolle; Paula Kyro. Edward Elgar Publishing, 2008. s. 28-46.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference-proceedingBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship

AU - Søgaard, Villy

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Artiklen tager afsæt i det såkaldte micro-macro paradox fra Aids-Efficiency litteraturen og argumenterer for, at en tilsvarende problemstilling bør inddrages i vurderingen af f.eks. de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneuriel virksomhed. Den påviser også i en gennemgang af litteraturen, at dette kun i meget begrænset omfang sker. Der er således en stærk tendens til at sætte lighedstegn mellem de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneurskab og beskæftigelsen i nye, entrepreneurielle virksomheder uden at tage højde for, at i hvert fald en del af denne beskæftigelse er skabt på bekostning af beskæftigelse i eksisterende virksomheder. Generelt er den økonomiske teoris systembetragtninger fraværende i en stor del af litteraturen om entrepreneurskab. Til gengæld spiller entrepreneurskab reelt en meget begrænset rolle i økonomisk teori.

AB - Artiklen tager afsæt i det såkaldte micro-macro paradox fra Aids-Efficiency litteraturen og argumenterer for, at en tilsvarende problemstilling bør inddrages i vurderingen af f.eks. de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneuriel virksomhed. Den påviser også i en gennemgang af litteraturen, at dette kun i meget begrænset omfang sker. Der er således en stærk tendens til at sætte lighedstegn mellem de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af entrepreneurskab og beskæftigelsen i nye, entrepreneurielle virksomheder uden at tage højde for, at i hvert fald en del af denne beskæftigelse er skabt på bekostning af beskæftigelse i eksisterende virksomheder. Generelt er den økonomiske teoris systembetragtninger fraværende i en stor del af litteraturen om entrepreneurskab. Til gengæld spiller entrepreneurskab reelt en meget begrænset rolle i økonomisk teori.

M3 - Book chapter

SN - 9781847205711

SP - 28

EP - 46

BT - The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education

A2 - Fayolle, Alain

A2 - Kyro, Paula

PB - Edward Elgar Publishing

ER -

Søgaard V. Micro-Macro Paradoxes of Entrepreneurship. I Fayolle A, Kyro P, red., The Dynamics Between Entrepreneurship, Environment and Education. Edward Elgar Publishing. 2008. s. 28-46