Med vold og magt: Actionfilm fra Dirty Harry til The Matrix

Publikation: Bog/rapportMonografiForskning

Abstrakt

Beskrivelse: Actionfilmens udvikling fra 1968 til 2001. "Actionfilmen er øredøvende mandlig narcissisme. Men den er mere end underholdning for arbejderklassen. I Halvtredserne kaldte den franske filmkritiker André Bazin westernfilmen for "den amerikanske film par exellence". Han tænkte på western som mytologiske landskaber, hvori man fandt den amerikanske selvforståelse. I de sidste tredive år har actionfilmen været "den amerikanske film par exellence". Ligesom John Wayne beskyttede samfundet mod skurkene, frelser actionhelten os i dag fra "det onde". Og ligesom westernfilmen mytologiserede Amerika, mytologiserer actionfilmen i dag USA."

Filmekspert og lektor ved Syddansk Universitet Rikke Schubert gennemgår actionfilmens udvikling fra begyndelsen af 1970’erne og frem til 2001.

Bogen er en genudgivelse fra 2001
UdgivelsesstedKøbenhavn