Lokal Talentudvikling I Samspil: Et vigtigt skridt på vejen mod bedre og bæredygtig talentudvikling i Danmark

Ole Mathorne, Kristoffer Henriksen

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

60 Downloads (Pure)

Abstrakt

Konkurrencen omkring elitesport og talentudvikling er stødt stigende og forskning har vist at økonomi, talentmasse o.lign. er essentielle parametre for at kunne følge med konkurrencen internationalt. Danmark kan ikke på de parametre følge med giganter som USA, Kina, Rusland og Storbritanien. Derfor må vi tænke i nye veje og baner og få mest muligt ud af de få vi er, med de relativt få midler vi har til talentudvikling. Én af de veje er at undersøge potentialet i samspil i talentmiljøer og eksempler på succesfulde samspil, som er omdrejningspunktet for denne undersøgelse.
følgende spørgsmål guidede undersøgelsen: Hvad kendetegner samspillet mellem forbund, kommuner og klubber i den lokale talentudvikling, herunder funktioner, gode eksempler og dilemmaer?
Det blev undersøgt gennem et interviewstudium med 23 interviewpersoner, som repræsenterede hhv. forbund (4 personer), Team Danmark-kommuner (8 personer) og lokale klubber (11 personer).
Resultaterne i rapporten belyser a) to dybdegående eksempler på samspil og de faktorer, som kan forklare deres succes b) en analyse på tværs af alle 23 interviews.
Herefter diskuterer vi hvordan resultaterne kan nuancere de fund vi kender vedrørende succesfulde talentmiljøer, samt hvad talentudviklere bør være opmærksomme på hvis de indgår i samspil.
Sidst opsummerer vi 10 anbefalinger til arbejdet med samspil.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedInstitut for Idræt og Biomekanik
ForlagLET´s Inspire
Vol/bind2019, 1
Antal sider84
ISBN (Trykt)978-87-93669-57-4
StatusUdgivet - 5. apr. 2019

Emneord

  • Talentudvikling
  • Talentmiljøer
  • Samspil
  • Sport
  • Succesfuld
  • Anbefalinger

Citationsformater