Lokal Talentudvikling I Samspil: Et vigtigt skridt på vejen mod bedre og bæredygtig talentudvikling i Danmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

8 Downloads (Pure)

Resumé

Sidst opsummerer vi 10 anbefalinger til arbejdet med samspil.
Udgivelses stedInstitut for Idræt og Biomekanik
ForlagLET´s Inspire
Vol/bind2019, 1
Antal sider84
ISBN (Trykt)978-87-93669-57-4
StatusUdgivet - 5. apr. 2019

Emneord

• Talentudvikling
  • Talentmiljøer
  • Samspil
  • Succesfuld
  • Anbefalinger

@book{941102ccb5064560abfd79d8780dabe0,
title = "Lokal Talentudvikling I Samspil: Et vigtigt skridt p{\aa} vejen mod bedre og b{\ae}redygtig talentudvikling i Danmark",
abstract = "Konkurrencen omkring elitesport og talentudvikling er st{\o}dt stigende og forskning har vist at {\o}konomi, talentmasse o.lign. er essentielle parametre for at kunne f{\o}lge med konkurrencen internationalt. Danmark kan ikke p{\aa} de parametre f{\o}lge med giganter som USA, Kina, Rusland og Storbritanien. Derfor m{\aa} vi t{\ae}nke i nye veje og baner og f{\aa} mest muligt ud af de f{\aa} vi er, med de relativt f{\aa} midler vi har til talentudvikling. {\'E}n af de veje er at unders{\o}ge potentialet i samspil i talentmilj{\o}er og eksempler p{\aa} succesfulde samspil, som er omdrejningspunktet for denne unders{\o}gelse.f{\o}lgende sp{\o}rgsm{\aa}l guidede unders{\o}gelsen: Hvad kendetegner samspillet mellem forbund, kommuner og klubber i den lokale talentudvikling, herunder funktioner, gode eksempler og dilemmaer?Det blev unders{\o}gt gennem et interviewstudium med 23 interviewpersoner, som repr{\ae}senterede hhv. forbund (4 personer), Team Danmark-kommuner (8 personer) og lokale klubber (11 personer).Resultaterne i rapporten belyser a) to dybdeg{\aa}ende eksempler p{\aa} samspil og de faktorer, som kan forklare deres succes b) en analyse p{\aa} tv{\ae}rs af alle 23 interviews. Herefter diskuterer vi hvordan resultaterne kan nuancere de fund vi kender vedr{\o}rende succesfulde talentmilj{\o}er, samt hvad talentudviklere b{\o}r v{\ae}re opm{\ae}rksomme p{\aa} hvis de indg{\aa}r i samspil.Sidst opsummerer vi 10 anbefalinger til arbejdet med samspil.",
keywords = "Talentudvikling, Talentmilj{\o}er, Samspil, Sport, Succesfuld, Anbefalinger",
author = "Ole Mathorne and Kristoffer Henriksen",
year = "2019",
month = "4",
day = "5",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93669-57-4",
volume = "2019, 1",
publisher = "LET´s Inspire",

Lokal Talentudvikling I Samspil : Et vigtigt skridt på vejen mod bedre og bæredygtig talentudvikling i Danmark. / Mathorne, Ole; Henriksen, Kristoffer.

Institut for Idræt og Biomekanik : LET´s Inspire, 2019. 84 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Lokal Talentudvikling I Samspil

T2 - Et vigtigt skridt på vejen mod bedre og bæredygtig talentudvikling i Danmark

AU - Mathorne, Ole

AU - Henriksen, Kristoffer

PY - 2019/4/5

Y1 - 2019/4/5

N2 - Konkurrencen omkring elitesport og talentudvikling er stødt stigende og forskning har vist at økonomi, talentmasse o.lign. er essentielle parametre for at kunne følge med konkurrencen internationalt. Danmark kan ikke på de parametre følge med giganter som USA, Kina, Rusland og Storbritanien. Derfor må vi tænke i nye veje og baner og få mest muligt ud af de få vi er, med de relativt få midler vi har til talentudvikling. Én af de veje er at undersøge potentialet i samspil i talentmiljøer og eksempler på succesfulde samspil, som er omdrejningspunktet for denne undersøgelse.følgende spørgsmål guidede undersøgelsen: Hvad kendetegner samspillet mellem forbund, kommuner og klubber i den lokale talentudvikling, herunder funktioner, gode eksempler og dilemmaer?Det blev undersøgt gennem et interviewstudium med 23 interviewpersoner, som repræsenterede hhv. forbund (4 personer), Team Danmark-kommuner (8 personer) og lokale klubber (11 personer).Resultaterne i rapporten belyser a) to dybdegående eksempler på samspil og de faktorer, som kan forklare deres succes b) en analyse på tværs af alle 23 interviews. Herefter diskuterer vi hvordan resultaterne kan nuancere de fund vi kender vedrørende succesfulde talentmiljøer, samt hvad talentudviklere bør være opmærksomme på hvis de indgår i samspil.Sidst opsummerer vi 10 anbefalinger til arbejdet med samspil.

AB - Konkurrencen omkring elitesport og talentudvikling er stødt stigende og forskning har vist at økonomi, talentmasse o.lign. er essentielle parametre for at kunne følge med konkurrencen internationalt. Danmark kan ikke på de parametre følge med giganter som USA, Kina, Rusland og Storbritanien. Derfor må vi tænke i nye veje og baner og få mest muligt ud af de få vi er, med de relativt få midler vi har til talentudvikling. Én af de veje er at undersøge potentialet i samspil i talentmiljøer og eksempler på succesfulde samspil, som er omdrejningspunktet for denne undersøgelse.følgende spørgsmål guidede undersøgelsen: Hvad kendetegner samspillet mellem forbund, kommuner og klubber i den lokale talentudvikling, herunder funktioner, gode eksempler og dilemmaer?Det blev undersøgt gennem et interviewstudium med 23 interviewpersoner, som repræsenterede hhv. forbund (4 personer), Team Danmark-kommuner (8 personer) og lokale klubber (11 personer).Resultaterne i rapporten belyser a) to dybdegående eksempler på samspil og de faktorer, som kan forklare deres succes b) en analyse på tværs af alle 23 interviews. Herefter diskuterer vi hvordan resultaterne kan nuancere de fund vi kender vedrørende succesfulde talentmiljøer, samt hvad talentudviklere bør være opmærksomme på hvis de indgår i samspil.Sidst opsummerer vi 10 anbefalinger til arbejdet med samspil.

KW - Talentudvikling

KW - Talentmiljøer