Litteraturen rundt

Aktører i det litterære felt

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

ForlagSamfundslitteratur
Antal sider247
ISBN (Trykt)9788759330531
ISBN (Elektronisk)9788759332580
StatusUdgivet - 2018

Emneord

• litteratursociologi, litterære kredsløb

@book{ffdc3eb009c944af899f13e951e11837,
title = "Litteraturen rundt: Akt{\o}rer i det litter{\ae}re felt",
abstract = "Litteraturen rundt beskriver akt{\o}rerne i det litter{\ae}re felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om akt{\o}rer, netv{\ae}rk og attachment beskrives litteraturpolitik, teknologi og {\o}konomi, forfatterroller, anmeldertyper, l{\ae}sekredse, biblioteksv{\ae}sen samt forskning og undervisning i litteratur. Akt{\o}rerne i feltet organiseres af forestillingen om den litter{\ae}re institution, som f{\aa}r en s{\ae}rlig opm{\ae}rksomhed.Lars Handesten beskriver i bogen, hvordan det litter{\ae}re felt netop nu underg{\aa}r store forandringer p{\aa} baggrund af internationalisering af bogmarkedet, nye digitale teknologier og forandringer i mediernes sammens{\ae}tning og funktion. Bogen pr{\ae}senterer ny litteratursociologisk forskning i betingelserne for litter{\ae}r produktion i Danmark.Litteraturen rundt giver en eksemplarisk beskrivelse af feltet efter princippet {"}follow the book{"}. Bogen er Morten Papes roman Planen. Dens vej gennem det litter{\ae}re felt unders{\o}ges - med den litter{\ae}re redakt{\o}r, kritikeren og l{\ae}sekredsen i fokus.",
keywords = "litteratursociologi, litter{\ae}re kredsl{\o}b",
author = "Lars Handesten",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788759330531",
publisher = "Samfundslitteratur",

Litteraturen rundt : Aktører i det litterære felt. / Handesten, Lars.

Samfundslitteratur, 2018. 247 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Litteraturen rundt

T2 - Aktører i det litterære felt

AU - Handesten, Lars

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Litteraturen rundt beskriver aktørerne i det litterære felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om aktører, netværk og attachment beskrives litteraturpolitik, teknologi og økonomi, forfatterroller, anmeldertyper, læsekredse, biblioteksvæsen samt forskning og undervisning i litteratur. Aktørerne i feltet organiseres af forestillingen om den litterære institution, som får en særlig opmærksomhed.Lars Handesten beskriver i bogen, hvordan det litterære felt netop nu undergår store forandringer på baggrund af internationalisering af bogmarkedet, nye digitale teknologier og forandringer i mediernes sammensætning og funktion. Bogen præsenterer ny litteratursociologisk forskning i betingelserne for litterær produktion i Danmark.Litteraturen rundt giver en eksemplarisk beskrivelse af feltet efter princippet "follow the book". Bogen er Morten Papes roman Planen. Dens vej gennem det litterære felt undersøges - med den litterære redaktør, kritikeren og læsekredsen i fokus.

AB - Litteraturen rundt beskriver aktørerne i det litterære felt og den dynamik, der er mellem dem. Med udgangspunkt i Pierre Bourdieus feltteori og Bruno Latours teori om aktører, netværk og attachment beskrives litteraturpolitik, teknologi og økonomi, forfatterroller, anmeldertyper, læsekredse, biblioteksvæsen samt forskning og undervisning i litteratur. Aktørerne i feltet organiseres af forestillingen om den litterære institution, som får en særlig opmærksomhed.Lars Handesten beskriver i bogen, hvordan det litterære felt netop nu undergår store forandringer på baggrund af internationalisering af bogmarkedet, nye digitale teknologier og forandringer i mediernes sammensætning og funktion. Bogen præsenterer ny litteratursociologisk forskning i betingelserne for litterær produktion i Danmark.Litteraturen rundt giver en eksemplarisk beskrivelse af feltet efter princippet "follow the book". Bogen er Morten Papes roman Planen. Dens vej gennem det litterære felt undersøges - med den litterære redaktør, kritikeren og læsekredsen i fokus.

KW - litteratursociologi, litterære kredsløb

M3 - Bog