Lejemålet er brændt

hvad så nu?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Det sker heldigvis sjældent, men indimellem brænder en lejlighed, et hus eller en hel ejendom med mange lejligheder. Lejelovens § 17 bestemmer, at lejeaftalen bortfalder, hvis det lejede bliver ødelagt ved brand eller anden ulykke. Umiddelbart bør der ikke være de store vanskeligheder ved fortolkning af bestemmelsen, men hvornår er et lejemål ødelagt? Hvad gør udlejer, hvis lejemålet ikke er helt ødelagt, men kan genopbygges – skal lejer genhuses i mellemtiden, og må udlejer fortsætte lejeaftalen til en højere leje, hvis lejemålet samtidig med genopførslen moderniseres? Denne artikel søger at give nogle af svarene.
OriginalsprogDansk
TidsskriftMagasinet Danske Udlejere
Vol/bind1
Antal sider2
StatusUdgivet - jan. 2019

Citer dette

@article{9e3795b9c0e34d44b9d6d11923c86f7d,
title = "Lejem{\aa}let er br{\ae}ndt: hvad s{\aa} nu?",
abstract = "Det sker heldigvis sj{\ae}ldent, men indimellem br{\ae}nder en lejlighed, et hus eller en hel ejendom med mange lejligheder. Lejelovens § 17 bestemmer, at lejeaftalen bortfalder, hvis det lejede bliver {\o}delagt ved brand eller anden ulykke. Umiddelbart b{\o}r der ikke v{\ae}re de store vanskeligheder ved fortolkning af bestemmelsen, men hvorn{\aa}r er et lejem{\aa}l {\o}delagt? Hvad g{\o}r udlejer, hvis lejem{\aa}let ikke er helt {\o}delagt, men kan genopbygges – skal lejer genhuses i mellemtiden, og m{\aa} udlejer forts{\ae}tte lejeaftalen til en h{\o}jere leje, hvis lejem{\aa}let samtidig med genopf{\o}rslen moderniseres? Denne artikel s{\o}ger at give nogle af svarene.",
author = "Daniel Skov",
year = "2019",
month = "1",
language = "Dansk",
volume = "1",
journal = "Magasinet Danske Udlejere",

}

Lejemålet er brændt : hvad så nu? / Skov, Daniel.

I: Magasinet Danske Udlejere, Bind 1, 01.2019.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Lejemålet er brændt

T2 - hvad så nu?

AU - Skov, Daniel

PY - 2019/1

Y1 - 2019/1

N2 - Det sker heldigvis sjældent, men indimellem brænder en lejlighed, et hus eller en hel ejendom med mange lejligheder. Lejelovens § 17 bestemmer, at lejeaftalen bortfalder, hvis det lejede bliver ødelagt ved brand eller anden ulykke. Umiddelbart bør der ikke være de store vanskeligheder ved fortolkning af bestemmelsen, men hvornår er et lejemål ødelagt? Hvad gør udlejer, hvis lejemålet ikke er helt ødelagt, men kan genopbygges – skal lejer genhuses i mellemtiden, og må udlejer fortsætte lejeaftalen til en højere leje, hvis lejemålet samtidig med genopførslen moderniseres? Denne artikel søger at give nogle af svarene.

AB - Det sker heldigvis sjældent, men indimellem brænder en lejlighed, et hus eller en hel ejendom med mange lejligheder. Lejelovens § 17 bestemmer, at lejeaftalen bortfalder, hvis det lejede bliver ødelagt ved brand eller anden ulykke. Umiddelbart bør der ikke være de store vanskeligheder ved fortolkning af bestemmelsen, men hvornår er et lejemål ødelagt? Hvad gør udlejer, hvis lejemålet ikke er helt ødelagt, men kan genopbygges – skal lejer genhuses i mellemtiden, og må udlejer fortsætte lejeaftalen til en højere leje, hvis lejemålet samtidig med genopførslen moderniseres? Denne artikel søger at give nogle af svarene.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

JO - Magasinet Danske Udlejere

JF - Magasinet Danske Udlejere

ER -