"Le règlement de compte(s)" contre "la réforme des retraites"

Problèmes de syntaxe contrastive dans la composition nominale française

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikelForskningpeer review

Resumé

Sammensætning af substantiver foregår i fransk og andre romanske sprog analytisk, oftest ved hjælp af en præposition, hvor den i dansk og andre germanske sprog er syntetisk (sammenskrivning i et ord).
Denne forskel indebærer to problemer ved læring af fransk, dels valg af præposition (oftest 'de'), dels brug af bestemt artikel sammen med præposition.
Artiklen indeholder den hypotese, at S1 (sammensætningens første del) bestemmer eller udløser valg af præposition og tilføjelse af artikel. Desuden skitseres en fremgangsmåde til sondring mellem genitiv og komposition.
OriginalsprogFransk
BogserieRomanica Gothoburgensia
Vol/bind69
Sider (fra-til)458-470
Antal sider15
ISSN0080-3863
StatusUdgivet - 16. okt. 2012

Emneord

  • Nominal komposition fransk dansk

Citer dette

@inproceedings{404a9a2b1cff49c8b3618cde12c81f66,
title = "{"}Le r{\`e}glement de compte(s){"} contre {"}la r{\'e}forme des retraites{"}: Probl{\`e}mes de syntaxe contrastive dans la composition nominale fran{\cc}aise",
abstract = "Sammens{\ae}tning af substantiver foreg{\aa}r i fransk og andre romanske sprog analytisk, oftest ved hj{\ae}lp af en pr{\ae}position, hvor den i dansk og andre germanske sprog er syntetisk (sammenskrivning i et ord).Denne forskel indeb{\ae}rer to problemer ved l{\ae}ring af fransk, dels valg af pr{\ae}position (oftest 'de'), dels brug af bestemt artikel sammen med pr{\ae}position.Artiklen indeholder den hypotese, at S1 (sammens{\ae}tningens f{\o}rste del) bestemmer eller udl{\o}ser valg af pr{\ae}position og tilf{\o}jelse af artikel. Desuden skitseres en fremgangsm{\aa}de til sondring mellem genitiv og komposition.",
keywords = "Nominal komposition fransk dansk",
author = "Kj{\ae}rsgaard, {Poul S{\o}ren}",
year = "2012",
month = "10",
day = "16",
language = "Fransk",
volume = "69",
pages = "458--470",
journal = "Romanica Gothoburgensia",
issn = "0080-3863",

}

"Le règlement de compte(s)" contre "la réforme des retraites" : Problèmes de syntaxe contrastive dans la composition nominale française. / Kjærsgaard, Poul Søren.

I: Romanica Gothoburgensia, Bind 69, 16.10.2012, s. 458-470.

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikelForskningpeer review

TY - GEN

T1 - "Le règlement de compte(s)" contre "la réforme des retraites"

T2 - Problèmes de syntaxe contrastive dans la composition nominale française

AU - Kjærsgaard, Poul Søren

PY - 2012/10/16

Y1 - 2012/10/16

N2 - Sammensætning af substantiver foregår i fransk og andre romanske sprog analytisk, oftest ved hjælp af en præposition, hvor den i dansk og andre germanske sprog er syntetisk (sammenskrivning i et ord).Denne forskel indebærer to problemer ved læring af fransk, dels valg af præposition (oftest 'de'), dels brug af bestemt artikel sammen med præposition.Artiklen indeholder den hypotese, at S1 (sammensætningens første del) bestemmer eller udløser valg af præposition og tilføjelse af artikel. Desuden skitseres en fremgangsmåde til sondring mellem genitiv og komposition.

AB - Sammensætning af substantiver foregår i fransk og andre romanske sprog analytisk, oftest ved hjælp af en præposition, hvor den i dansk og andre germanske sprog er syntetisk (sammenskrivning i et ord).Denne forskel indebærer to problemer ved læring af fransk, dels valg af præposition (oftest 'de'), dels brug af bestemt artikel sammen med præposition.Artiklen indeholder den hypotese, at S1 (sammensætningens første del) bestemmer eller udløser valg af præposition og tilføjelse af artikel. Desuden skitseres en fremgangsmåde til sondring mellem genitiv og komposition.

KW - Nominal komposition fransk dansk

M3 - Konferenceartikel

VL - 69

SP - 458

EP - 470

JO - Romanica Gothoburgensia

JF - Romanica Gothoburgensia

SN - 0080-3863

ER -