Løsladt og gældsat

Annette Olesen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Resumé

Løsladt og gældsat belyser, hvordan en gruppe flergangsdømte oplever den retlige regulering de bliver underlagt i forbindelse med deres løsladelsesproces, og hvilke handlingsstrategier de danner ud fra deres livsbetingelser. Oplevelserne, af de mentale sociale og praktiske følgevirkninger af løsladelsen som bl.a. gældsættelse og registrering i kriminalregisteret, kommer til udtryk på forskellig vis. De løsladte, der genoptager en kriminel livsstil, kompenserer gerne for de negative følger af den retlige regulering ved at etablere en uofficiel økonomi, et alternativt sikkerhedsnet samt alternative ejerskabs- og boligforhold. De løsladte, der forsøger at leve kriminalitetsfrit, oplever derimod i højere grad de negative følger af retlig regulering.
De retssikkerhedsmæssige problemer og rehabiliteringsproblemer, som gældsættelse fra sagsomkostninger i straffesager bidrager til, tillægges en særlig opmærksomhed. Studiet belyser, at gældsættelse af straffedømte i Danmark kan betragtes som en risikofaktor for recidiv. Kriminalpræventive faktorer som uddannelse, beskæftigelse og permanent bolig bliver påvirket i
en negativ retning pga. gældsættelsen.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Udgave1.
Antal sider390
ISBN (Trykt)978-87-574-2887-2
ISBN (Elektronisk)9-788757-428872
StatusUdgivet - 10. jun. 2013

Emneord

  • Retssociologi
  • kriminologi
  • løsladelse
  • retlig regulering
  • gældsættelse
  • uformel straf

Citer dette

Olesen, A. (2013). Løsladt og gældsat. (1. udg.) København: Djøf Forlag.
Olesen, Annette. / Løsladt og gældsat. 1. udg. København : Djøf Forlag, 2013. 390 s.
@phdthesis{d9dea1877899493195aa1cc26808f6d0,
title = "L{\o}sladt og g{\ae}ldsat",
abstract = "L{\o}sladt og g{\ae}ldsat belyser, hvordan en gruppe flergangsd{\o}mte oplever den retlige regulering de bliver underlagt i forbindelse med deres l{\o}sladelsesproces, og hvilke handlingsstrategier de danner ud fra deres livsbetingelser. Oplevelserne, af de mentale sociale og praktiske f{\o}lgevirkninger af l{\o}sladelsen som bl.a. g{\ae}lds{\ae}ttelse og registrering i kriminalregisteret, kommer til udtryk p{\aa} forskellig vis. De l{\o}sladte, der genoptager en kriminel livsstil, kompenserer gerne for de negative f{\o}lger af den retlige regulering ved at etablere en uofficiel {\o}konomi, et alternativt sikkerhedsnet samt alternative ejerskabs- og boligforhold. De l{\o}sladte, der fors{\o}ger at leve kriminalitetsfrit, oplever derimod i h{\o}jere grad de negative f{\o}lger af retlig regulering.De retssikkerhedsm{\ae}ssige problemer og rehabiliteringsproblemer, som g{\ae}lds{\ae}ttelse fra sagsomkostninger i straffesager bidrager til, till{\ae}gges en s{\ae}rlig opm{\ae}rksomhed. Studiet belyser, at g{\ae}lds{\ae}ttelse af straffed{\o}mte i Danmark kan betragtes som en risikofaktor for recidiv. Kriminalpr{\ae}ventive faktorer som uddannelse, besk{\ae}ftigelse og permanent bolig bliver p{\aa}virket ien negativ retning pga. g{\ae}lds{\ae}ttelsen.",
keywords = "Retssociologi, kriminologi, l{\o}sladelse, retlig regulering, g{\ae}lds{\ae}ttelse, uformel straf",
author = "Annette Olesen",
year = "2013",
month = "6",
day = "10",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-2887-2",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "1.",

}

Olesen, A 2013, Løsladt og gældsat. 1. udg, Djøf Forlag, København.

Løsladt og gældsat. / Olesen, Annette.

1. udg. København : Djøf Forlag, 2013. 390 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Løsladt og gældsat

AU - Olesen, Annette

PY - 2013/6/10

Y1 - 2013/6/10

N2 - Løsladt og gældsat belyser, hvordan en gruppe flergangsdømte oplever den retlige regulering de bliver underlagt i forbindelse med deres løsladelsesproces, og hvilke handlingsstrategier de danner ud fra deres livsbetingelser. Oplevelserne, af de mentale sociale og praktiske følgevirkninger af løsladelsen som bl.a. gældsættelse og registrering i kriminalregisteret, kommer til udtryk på forskellig vis. De løsladte, der genoptager en kriminel livsstil, kompenserer gerne for de negative følger af den retlige regulering ved at etablere en uofficiel økonomi, et alternativt sikkerhedsnet samt alternative ejerskabs- og boligforhold. De løsladte, der forsøger at leve kriminalitetsfrit, oplever derimod i højere grad de negative følger af retlig regulering.De retssikkerhedsmæssige problemer og rehabiliteringsproblemer, som gældsættelse fra sagsomkostninger i straffesager bidrager til, tillægges en særlig opmærksomhed. Studiet belyser, at gældsættelse af straffedømte i Danmark kan betragtes som en risikofaktor for recidiv. Kriminalpræventive faktorer som uddannelse, beskæftigelse og permanent bolig bliver påvirket ien negativ retning pga. gældsættelsen.

AB - Løsladt og gældsat belyser, hvordan en gruppe flergangsdømte oplever den retlige regulering de bliver underlagt i forbindelse med deres løsladelsesproces, og hvilke handlingsstrategier de danner ud fra deres livsbetingelser. Oplevelserne, af de mentale sociale og praktiske følgevirkninger af løsladelsen som bl.a. gældsættelse og registrering i kriminalregisteret, kommer til udtryk på forskellig vis. De løsladte, der genoptager en kriminel livsstil, kompenserer gerne for de negative følger af den retlige regulering ved at etablere en uofficiel økonomi, et alternativt sikkerhedsnet samt alternative ejerskabs- og boligforhold. De løsladte, der forsøger at leve kriminalitetsfrit, oplever derimod i højere grad de negative følger af retlig regulering.De retssikkerhedsmæssige problemer og rehabiliteringsproblemer, som gældsættelse fra sagsomkostninger i straffesager bidrager til, tillægges en særlig opmærksomhed. Studiet belyser, at gældsættelse af straffedømte i Danmark kan betragtes som en risikofaktor for recidiv. Kriminalpræventive faktorer som uddannelse, beskæftigelse og permanent bolig bliver påvirket ien negativ retning pga. gældsættelsen.

KW - Retssociologi

KW - kriminologi

KW - løsladelse

KW - retlig regulering

KW - gældsættelse

KW - uformel straf

M3 - Ph.d.-afhandling

SN - 978-87-574-2887-2

BT - Løsladt og gældsat

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Olesen A. Løsladt og gældsat. 1. udg. København: Djøf Forlag, 2013. 390 s.