Kunst, kultur og deltagelse

Birgit Eriksson (Redaktør), Mette Houlberg Rung (Redaktør), Anne Scott Sørensen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

Deltagelse er et nøgleord i samtidens kunst- og kulturliv. Både kunstnere og kulturinstitutioner eksperimenterer med at udvikle kommunikationsformer, der inddrager publikum på nye måder. Museer, teatre og biblioteker arbejder med at lade borgerne komme til orde og styrke deres medbestemmelse og medskabelse. Bag initiativerne ligger ofte et ønske om et mere åbent og tilgængeligt kulturliv og et mere lige og demokratisk samfund. En vigtig konsekvensens er, at institutionerne selv forandres.

Kunst, kultur og deltagelse præsenterer en række aktuelle eksperimenter med deltagelse i kunst- og kulturlivet. Bogens forfattere stiller skarpt på de teoretiske og metodiske udfordringer, der ligger i at udvikle, designe, facilitere og evaluere deltagelsesprojekter. Eksemplerne spænder fra Aarhus 2017 og Kbh Læser til et biblioteksprojekt i Østjylland og et byudviklingsprojekt i Greve, fra europæiske kulturhuse til store kulturinstitutioner som ARoS, Trapholt, Det Kgl. Teater og Statens Museum for Kunst.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Antal sider252
ISBN (Trykt)978 87 7184 531 0
StatusUdgivet - 16. jan. 2019

Citer dette

Eriksson, B., Rung, M. H., & Sørensen, A. S. (red.) (2019). Kunst, kultur og deltagelse. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag.
Eriksson, Birgit (Redaktør) ; Rung, Mette Houlberg (Redaktør) ; Sørensen, Anne Scott (Redaktør). / Kunst, kultur og deltagelse. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2019. 252 s.
@book{07e5f44739a24b74aa4b20f8533a317b,
title = "Kunst, kultur og deltagelse",
abstract = "Deltagelse er et n{\o}gleord i samtidens kunst- og kulturliv. B{\aa}de kunstnere og kulturinstitutioner eksperimenterer med at udvikle kommunikationsformer, der inddrager publikum p{\aa} nye m{\aa}der. Museer, teatre og biblioteker arbejder med at lade borgerne komme til orde og styrke deres medbestemmelse og medskabelse. Bag initiativerne ligger ofte et {\o}nske om et mere {\aa}bent og tilg{\ae}ngeligt kulturliv og et mere lige og demokratisk samfund. En vigtig konsekvensens er, at institutionerne selv forandres.Kunst, kultur og deltagelse pr{\ae}senterer en r{\ae}kke aktuelle eksperimenter med deltagelse i kunst- og kulturlivet. Bogens forfattere stiller skarpt p{\aa} de teoretiske og metodiske udfordringer, der ligger i at udvikle, designe, facilitere og evaluere deltagelsesprojekter. Eksemplerne sp{\ae}nder fra Aarhus 2017 og Kbh L{\ae}ser til et biblioteksprojekt i {\O}stjylland og et byudviklingsprojekt i Greve, fra europ{\ae}iske kulturhuse til store kulturinstitutioner som ARoS, Trapholt, Det Kgl. Teater og Statens Museum for Kunst.",
editor = "Birgit Eriksson and Rung, {Mette Houlberg} and S{\o}rensen, {Anne Scott}",
year = "2019",
month = "1",
day = "16",
language = "Dansk",
isbn = "978 87 7184 531 0",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

Eriksson, B, Rung, MH & Sørensen, AS (red) 2019, Kunst, kultur og deltagelse. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus.

Kunst, kultur og deltagelse. / Eriksson, Birgit (Redaktør); Rung, Mette Houlberg (Redaktør); Sørensen, Anne Scott (Redaktør).

Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2019. 252 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Kunst, kultur og deltagelse

A2 - Eriksson, Birgit

A2 - Rung, Mette Houlberg

A2 - Sørensen, Anne Scott

PY - 2019/1/16

Y1 - 2019/1/16

N2 - Deltagelse er et nøgleord i samtidens kunst- og kulturliv. Både kunstnere og kulturinstitutioner eksperimenterer med at udvikle kommunikationsformer, der inddrager publikum på nye måder. Museer, teatre og biblioteker arbejder med at lade borgerne komme til orde og styrke deres medbestemmelse og medskabelse. Bag initiativerne ligger ofte et ønske om et mere åbent og tilgængeligt kulturliv og et mere lige og demokratisk samfund. En vigtig konsekvensens er, at institutionerne selv forandres.Kunst, kultur og deltagelse præsenterer en række aktuelle eksperimenter med deltagelse i kunst- og kulturlivet. Bogens forfattere stiller skarpt på de teoretiske og metodiske udfordringer, der ligger i at udvikle, designe, facilitere og evaluere deltagelsesprojekter. Eksemplerne spænder fra Aarhus 2017 og Kbh Læser til et biblioteksprojekt i Østjylland og et byudviklingsprojekt i Greve, fra europæiske kulturhuse til store kulturinstitutioner som ARoS, Trapholt, Det Kgl. Teater og Statens Museum for Kunst.

AB - Deltagelse er et nøgleord i samtidens kunst- og kulturliv. Både kunstnere og kulturinstitutioner eksperimenterer med at udvikle kommunikationsformer, der inddrager publikum på nye måder. Museer, teatre og biblioteker arbejder med at lade borgerne komme til orde og styrke deres medbestemmelse og medskabelse. Bag initiativerne ligger ofte et ønske om et mere åbent og tilgængeligt kulturliv og et mere lige og demokratisk samfund. En vigtig konsekvensens er, at institutionerne selv forandres.Kunst, kultur og deltagelse præsenterer en række aktuelle eksperimenter med deltagelse i kunst- og kulturlivet. Bogens forfattere stiller skarpt på de teoretiske og metodiske udfordringer, der ligger i at udvikle, designe, facilitere og evaluere deltagelsesprojekter. Eksemplerne spænder fra Aarhus 2017 og Kbh Læser til et biblioteksprojekt i Østjylland og et byudviklingsprojekt i Greve, fra europæiske kulturhuse til store kulturinstitutioner som ARoS, Trapholt, Det Kgl. Teater og Statens Museum for Kunst.

M3 - Antologi

SN - 978 87 7184 531 0

BT - Kunst, kultur og deltagelse

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -

Eriksson B, (ed.), Rung MH, (ed.), Sørensen AS, (ed.). Kunst, kultur og deltagelse. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag, 2019. 252 s.