Kapitalisme som religion: Walter Benjamin, Robert Kurz, Giorgio Agamben

Mikkel Bolt (Redaktør), Dominique Routhier (Redaktør)

Publikation: Bog/rapportAntologiForskning

Abstrakt

”Kapitalismen er at forstå som en religion. Den er ikke blot et ‘etos’ med rødder i den protestantiske etik, ikke blot en af kristendommen begunstiget samfundsformation, men langt snarere selv et essentielt religiøst fænomen.”

Således skriver den tyske kulturkritiker og filosof Walter Benjamin i 1921 i et efterladt tekstfragment, der indtil nu har været relativt ukendt. Benjamins analyse af kapitalismens religiøse karaktér fremstår i dag, i lyset af de seneste års kriseerfaringer og ’nødvendighedens politik’, mere relevant end nogensinde før. Med en oversættelse af Benjamins fragment fra 1921 samt af to ledsagende tekster af nyere dato fra hhv. den tyske værditeoretiker Robert Kurz og den italienske filosof Giorgio Agamben sætter bogen Kapitalisme som religion varesamfundets metafysiske spidsfindigheder og teologiske nykker tilbage på dagsordenen.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagNebula & Antipyrine
Udgave2.
Antal sider96
ISBN (Trykt)978-87-93694-56-9
StatusUdgivet - 2020

Bibliografisk note

Genudgivelse med revideret forord.
  • Forord

    Bolt, M. & Routhier, D., 2020, Kapitalisme som religion: Walter Benjamin, Robert Kurz, Giorgio Agamben. Routhier, D. & Bolt, M. (red.). 2. udg. Aarhus: Nebula & Antipyrine, s. 7-32

    Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingForord/efterskriftForskning

Citationsformater