Indledning

Charlotte Bech Lau, Heidi Myglegaard Andersen, Pernille Tanggaard Andersen

Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKapitel i bogForskning

Abstrakt

Der er en blind vinkel i forhold til ulighed i sundhed i Danmark. Vi fødes lige, men derfra udvikler vores helbred sig meget forskelligt. Sundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund. Mellem forskning, planlægning og praksis går tæt på planlægning af sundhedsfremme og praksis ud fra en holistisk og sociologisk tilgang til sundhed. Fokus er på, at sociale forhold påvirker menneskers fysiske helbred, mentale trivsel og sociale situation. Ulighed i sundhed præsenteres som et komplekst fænomen, hvor individuelle, organisatoriske og samfundsmæssige dynamikker er relateret til hinanden.

I første del af bogen præsenterer forfatterne udvalgte perspektiver, begreber og flerstrengede metoder, som favner sundhedsfremme i sin kompleksitet, og som er understøttende for praksis i forhold til at fremme lighed i sundhed.

I anden del af bogen kommer praksis tættere på, når forfatterne ved hjælp af cases går dybere ind i den fælles problemstilling vedrørende bekæmpelse af ulighed i sundhed. De giver hermed indblik i, hvordan planlægningsmodeller og -koncepter kan overføres og anvendes i kommunale og lokale initiativer møntet på sundhedsfremmende indsatser.
OriginalsprogDansk
TitelSundhedsfremme i kommuner og lokalsamfund : mellem forskning, planlægning og praksis
RedaktørerPernille Tanggaard Andersen, Charlotte Bech Lau, Heidi Myglegård Andersen
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Publikationsdato11. maj 2020
Udgave1.
ISBN (Trykt)978-87-412-7484-3
StatusUdgivet - 11. maj 2020

Citationsformater