Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record

Kamila Adellund, Annette Lindholm

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskning

Resumé

 Baggrund: Efter indførelsen af EPJ på Obstetrisk/Gynækologisk afdeling opstod der behov for viderearbejde med dokumentationen af sygeplejen. Det er ikke kun spørgsmål om, hvor skriver vi hvad, men også hvad skal sygeplejedokumentationen indeholde for at den lever op til kravene opstillet af Sundhedsstyrelsen. Vi sætter fokus på løbende kompetenceudvikling blandt plejepersonalet ved hjælp af intern audit, som danner baggrund for tiltag i forhold til styrkelse af den skriftlige sygeplejefaglige dokumentation.

Formål: At styrke kvaliteten af den sygeplejefaglige dokumentation, således at den opfylder de formelle krav fra Sundhedsstyrelsen, og fuldfører sygeplejeprocessens systematik.

Metode: Behovet for kvalitetsovervågning af sygeplejedokumentationen udspringer af den Danske Kvalitetsmodel.  Til at overvåge kvaliteten af sygeplejedokumentationen og de eksakte behov for styrkelse af den, er der udarbejdet et "analyseværktøj". Analyseværktøjet er udarbejdet på basis af viden om sygeplejeprocessen og sundhedsstyrelsens krav til sygeplejefaglige optegnelser. Ved overvågning deltager en afdelingssygeplejerske, klinisk sygeplejefagligspecialist og de ansvarlige for gennemførelse af processen. Der er afsat 4 timer til analyse af 9 tilfældige udvalgte patientjournaler. Analysen foretages ud fra 16 målepunkter, med mulighed for tilføjelse af bemærkninger. Der udarbejdes en rapport.

Konklusion: Resultater af kvalitetsovervågningen er anvendelige, da de giver mulighed for læring blandt plejepersonalet under fremlægning af rapporten, med eksemplificering af dokumentationen der lykkes, men også når der er mangler. Behov for drøftelser og systematik i sygeplejeprocessen.

OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato2009
Antal sider1
StatusUdgivet - 2009
BegivenhedInternational Council of Nurses (ICN), 24th Congress - Durban, Sydafrika
Varighed: 27. jun. 20094. jul. 2009

Konference

KonferenceInternational Council of Nurses (ICN), 24th Congress
LandSydafrika
ByDurban
Periode27/06/200904/07/2009

Citer dette

Adellund, K., & Lindholm, A. (2009). Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record. Poster session præsenteret på International Council of Nurses (ICN), 24th Congress, Durban, Sydafrika.
Adellund, Kamila ; Lindholm, Annette. / Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record. Poster session præsenteret på International Council of Nurses (ICN), 24th Congress, Durban, Sydafrika.1 s.
@conference{154b73e0b8a311deab49000ea68e967b,
title = "Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record",
abstract = " Baggrund: Efter indf{\o}relsen af EPJ p{\aa} Obstetrisk/Gyn{\ae}kologisk afdeling opstod der behov for viderearbejde med dokumentationen af sygeplejen. Det er ikke kun sp{\o}rgsm{\aa}l om, hvor skriver vi hvad, men ogs{\aa} hvad skal sygeplejedokumentationen indeholde for at den lever op til kravene opstillet af Sundhedsstyrelsen. Vi s{\ae}tter fokus p{\aa} l{\o}bende kompetenceudvikling blandt plejepersonalet ved hj{\ae}lp af intern audit, som danner baggrund for tiltag i forhold til styrkelse af den skriftlige sygeplejefaglige dokumentation. Form{\aa}l: At styrke kvaliteten af den sygeplejefaglige dokumentation, s{\aa}ledes at den opfylder de formelle krav fra Sundhedsstyrelsen, og fuldf{\o}rer sygeplejeprocessens systematik. Metode: Behovet for kvalitetsoverv{\aa}gning af sygeplejedokumentationen udspringer af den Danske Kvalitetsmodel.  Til at overv{\aa}ge kvaliteten af sygeplejedokumentationen og de eksakte behov for styrkelse af den, er der udarbejdet et {"}analysev{\ae}rkt{\o}j{"}. Analysev{\ae}rkt{\o}jet er udarbejdet p{\aa} basis af viden om sygeplejeprocessen og sundhedsstyrelsens krav til sygeplejefaglige optegnelser. Ved overv{\aa}gning deltager en afdelingssygeplejerske, klinisk sygeplejefagligspecialist og de ansvarlige for gennemf{\o}relse af processen. Der er afsat 4 timer til analyse af 9 tilf{\ae}ldige udvalgte patientjournaler. Analysen foretages ud fra 16 m{\aa}lepunkter, med mulighed for tilf{\o}jelse af bem{\ae}rkninger. Der udarbejdes en rapport.Konklusion: Resultater af kvalitetsoverv{\aa}gningen er anvendelige, da de giver mulighed for l{\ae}ring blandt plejepersonalet under freml{\ae}gning af rapporten, med eksemplificering af dokumentationen der lykkes, men ogs{\aa} n{\aa}r der er mangler. Behov for dr{\o}ftelser og systematik i sygeplejeprocessen.",
keywords = "Documentation,Danish Electronic Health Record,Quality",
author = "Kamila Adellund and Annette Lindholm",
year = "2009",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 27-06-2009 Through 04-07-2009",

}

Adellund, K & Lindholm, A 2009, 'Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record', International Council of Nurses (ICN), 24th Congress, Durban, Sydafrika, 27/06/2009 - 04/07/2009.

Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record. / Adellund, Kamila; Lindholm, Annette.

2009. Poster session præsenteret på International Council of Nurses (ICN), 24th Congress, Durban, Sydafrika.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskning

TY - CONF

T1 - Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record

AU - Adellund, Kamila

AU - Lindholm, Annette

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 -  Baggrund: Efter indførelsen af EPJ på Obstetrisk/Gynækologisk afdeling opstod der behov for viderearbejde med dokumentationen af sygeplejen. Det er ikke kun spørgsmål om, hvor skriver vi hvad, men også hvad skal sygeplejedokumentationen indeholde for at den lever op til kravene opstillet af Sundhedsstyrelsen. Vi sætter fokus på løbende kompetenceudvikling blandt plejepersonalet ved hjælp af intern audit, som danner baggrund for tiltag i forhold til styrkelse af den skriftlige sygeplejefaglige dokumentation. Formål: At styrke kvaliteten af den sygeplejefaglige dokumentation, således at den opfylder de formelle krav fra Sundhedsstyrelsen, og fuldfører sygeplejeprocessens systematik. Metode: Behovet for kvalitetsovervågning af sygeplejedokumentationen udspringer af den Danske Kvalitetsmodel.  Til at overvåge kvaliteten af sygeplejedokumentationen og de eksakte behov for styrkelse af den, er der udarbejdet et "analyseværktøj". Analyseværktøjet er udarbejdet på basis af viden om sygeplejeprocessen og sundhedsstyrelsens krav til sygeplejefaglige optegnelser. Ved overvågning deltager en afdelingssygeplejerske, klinisk sygeplejefagligspecialist og de ansvarlige for gennemførelse af processen. Der er afsat 4 timer til analyse af 9 tilfældige udvalgte patientjournaler. Analysen foretages ud fra 16 målepunkter, med mulighed for tilføjelse af bemærkninger. Der udarbejdes en rapport.Konklusion: Resultater af kvalitetsovervågningen er anvendelige, da de giver mulighed for læring blandt plejepersonalet under fremlægning af rapporten, med eksemplificering af dokumentationen der lykkes, men også når der er mangler. Behov for drøftelser og systematik i sygeplejeprocessen.

AB -  Baggrund: Efter indførelsen af EPJ på Obstetrisk/Gynækologisk afdeling opstod der behov for viderearbejde med dokumentationen af sygeplejen. Det er ikke kun spørgsmål om, hvor skriver vi hvad, men også hvad skal sygeplejedokumentationen indeholde for at den lever op til kravene opstillet af Sundhedsstyrelsen. Vi sætter fokus på løbende kompetenceudvikling blandt plejepersonalet ved hjælp af intern audit, som danner baggrund for tiltag i forhold til styrkelse af den skriftlige sygeplejefaglige dokumentation. Formål: At styrke kvaliteten af den sygeplejefaglige dokumentation, således at den opfylder de formelle krav fra Sundhedsstyrelsen, og fuldfører sygeplejeprocessens systematik. Metode: Behovet for kvalitetsovervågning af sygeplejedokumentationen udspringer af den Danske Kvalitetsmodel.  Til at overvåge kvaliteten af sygeplejedokumentationen og de eksakte behov for styrkelse af den, er der udarbejdet et "analyseværktøj". Analyseværktøjet er udarbejdet på basis af viden om sygeplejeprocessen og sundhedsstyrelsens krav til sygeplejefaglige optegnelser. Ved overvågning deltager en afdelingssygeplejerske, klinisk sygeplejefagligspecialist og de ansvarlige for gennemførelse af processen. Der er afsat 4 timer til analyse af 9 tilfældige udvalgte patientjournaler. Analysen foretages ud fra 16 målepunkter, med mulighed for tilføjelse af bemærkninger. Der udarbejdes en rapport.Konklusion: Resultater af kvalitetsovervågningen er anvendelige, da de giver mulighed for læring blandt plejepersonalet under fremlægning af rapporten, med eksemplificering af dokumentationen der lykkes, men også når der er mangler. Behov for drøftelser og systematik i sygeplejeprocessen.

KW - Documentation,Danish Electronic Health Record,Quality

M3 - Poster

ER -

Adellund K, Lindholm A. Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record. 2009. Poster session præsenteret på International Council of Nurses (ICN), 24th Congress, Durban, Sydafrika.