Improving the quality of nursing documentation by using the Danish Electronic Health Record

Kamila Adellund, Annette Lindholm

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskning

Abstrakt

 Baggrund: Efter indførelsen af EPJ på Obstetrisk/Gynækologisk afdeling opstod der behov for viderearbejde med dokumentationen af sygeplejen. Det er ikke kun spørgsmål om, hvor skriver vi hvad, men også hvad skal sygeplejedokumentationen indeholde for at den lever op til kravene opstillet af Sundhedsstyrelsen. Vi sætter fokus på løbende kompetenceudvikling blandt plejepersonalet ved hjælp af intern audit, som danner baggrund for tiltag i forhold til styrkelse af den skriftlige sygeplejefaglige dokumentation.

Formål: At styrke kvaliteten af den sygeplejefaglige dokumentation, således at den opfylder de formelle krav fra Sundhedsstyrelsen, og fuldfører sygeplejeprocessens systematik.

Metode: Behovet for kvalitetsovervågning af sygeplejedokumentationen udspringer af den Danske Kvalitetsmodel.  Til at overvåge kvaliteten af sygeplejedokumentationen og de eksakte behov for styrkelse af den, er der udarbejdet et "analyseværktøj". Analyseværktøjet er udarbejdet på basis af viden om sygeplejeprocessen og sundhedsstyrelsens krav til sygeplejefaglige optegnelser. Ved overvågning deltager en afdelingssygeplejerske, klinisk sygeplejefagligspecialist og de ansvarlige for gennemførelse af processen. Der er afsat 4 timer til analyse af 9 tilfældige udvalgte patientjournaler. Analysen foretages ud fra 16 målepunkter, med mulighed for tilføjelse af bemærkninger. Der udarbejdes en rapport.

Konklusion: Resultater af kvalitetsovervågningen er anvendelige, da de giver mulighed for læring blandt plejepersonalet under fremlægning af rapporten, med eksemplificering af dokumentationen der lykkes, men også når der er mangler. Behov for drøftelser og systematik i sygeplejeprocessen.

OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato2009
Antal sider1
StatusUdgivet - 2009
BegivenhedInternational Council of Nurses (ICN), 24th Congress - Durban, Sydafrika
Varighed: 27. jun. 20094. jul. 2009

Konference

KonferenceInternational Council of Nurses (ICN), 24th Congress
LandSydafrika
ByDurban
Periode27/06/200904/07/2009

Citationsformater