Idræt i udsatte boligområder

Bjarne Ibsen, Michael Fehsenfeld, Louise Bæk Nielsen, Anne Mette Boye, Rie Malling

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Rapporten belyser idrætsdeltagelsen blandt såvel børn som voksne samt tilgængeligheden til idræt (faciliteter og organiserede tilbud) i seks udsatte boligområder. Undersøgelsen viser, at på tværs af de seks undersøgte boligområder er idrætsdeltagelsen forholdsvis høj og næsten på niveau med gennemsnittet i Danmark, men andelen der dyrker idræt i en forening er meget lavere. Den forholdsvis høje idrætsdeltagelse skyldes først og fremmest, at mulighederne for at dyrke idræt er så gode i form af mange faciliteter. Samtidig viser undersøgelsen også, at der er store forskelle på idrætsdeltagelsen mellem de undersøgte boligområder, og det kan igen forklares med, at der er store forskelle på mulighederne for at komme til at dyrke idræt.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedOdense
ForlagCenter for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet
Antal sider339
Rekvirerende organisationKulturministeriet og Social- og Integrationsministeriet
StatusUdgivet - 2012

Emneord

  • Udsatte boligområder
  • idrætsdeltagelse
  • idrætsfaciliteter

Citer dette

Ibsen, B., Fehsenfeld, M., Nielsen, L. B., Boye, A. M., & Malling, R. (2012). Idræt i udsatte boligområder. Odense: Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet.
Ibsen, Bjarne ; Fehsenfeld, Michael ; Nielsen, Louise Bæk ; Boye, Anne Mette ; Malling, Rie. / Idræt i udsatte boligområder. Odense : Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet, 2012. 339 s.
@book{8bb5fc70debd4b0490b3581b02188ada,
title = "Idr{\ae}t i udsatte boligomr{\aa}der",
abstract = "Rapporten belyser idr{\ae}tsdeltagelsen blandt s{\aa}vel b{\o}rn som voksne samt tilg{\ae}ngeligheden til idr{\ae}t (faciliteter og organiserede tilbud) i seks udsatte boligomr{\aa}der. Unders{\o}gelsen viser, at p{\aa} tv{\ae}rs af de seks unders{\o}gte boligomr{\aa}der er idr{\ae}tsdeltagelsen forholdsvis h{\o}j og n{\ae}sten p{\aa} niveau med gennemsnittet i Danmark, men andelen der dyrker idr{\ae}t i en forening er meget lavere. Den forholdsvis h{\o}je idr{\ae}tsdeltagelse skyldes f{\o}rst og fremmest, at mulighederne for at dyrke idr{\ae}t er s{\aa} gode i form af mange faciliteter. Samtidig viser unders{\o}gelsen ogs{\aa}, at der er store forskelle p{\aa} idr{\ae}tsdeltagelsen mellem de unders{\o}gte boligomr{\aa}der, og det kan igen forklares med, at der er store forskelle p{\aa} mulighederne for at komme til at dyrke idr{\ae}t.",
keywords = "Udsatte boligomr{\aa}der, idr{\ae}tsdeltagelse, idr{\ae}tsfaciliteter",
author = "Bjarne Ibsen and Michael Fehsenfeld and Nielsen, {Louise B{\ae}k} and Boye, {Anne Mette} and Rie Malling",
year = "2012",
language = "Dansk",
publisher = "Center for forskning i Idr{\ae}t, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet",

}

Ibsen, B, Fehsenfeld, M, Nielsen, LB, Boye, AM & Malling, R 2012, Idræt i udsatte boligområder. Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet, Odense.

Idræt i udsatte boligområder. / Ibsen, Bjarne; Fehsenfeld, Michael; Nielsen, Louise Bæk; Boye, Anne Mette; Malling, Rie.

Odense : Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet, 2012. 339 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Idræt i udsatte boligområder

AU - Ibsen, Bjarne

AU - Fehsenfeld, Michael

AU - Nielsen, Louise Bæk

AU - Boye, Anne Mette

AU - Malling, Rie

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Rapporten belyser idrætsdeltagelsen blandt såvel børn som voksne samt tilgængeligheden til idræt (faciliteter og organiserede tilbud) i seks udsatte boligområder. Undersøgelsen viser, at på tværs af de seks undersøgte boligområder er idrætsdeltagelsen forholdsvis høj og næsten på niveau med gennemsnittet i Danmark, men andelen der dyrker idræt i en forening er meget lavere. Den forholdsvis høje idrætsdeltagelse skyldes først og fremmest, at mulighederne for at dyrke idræt er så gode i form af mange faciliteter. Samtidig viser undersøgelsen også, at der er store forskelle på idrætsdeltagelsen mellem de undersøgte boligområder, og det kan igen forklares med, at der er store forskelle på mulighederne for at komme til at dyrke idræt.

AB - Rapporten belyser idrætsdeltagelsen blandt såvel børn som voksne samt tilgængeligheden til idræt (faciliteter og organiserede tilbud) i seks udsatte boligområder. Undersøgelsen viser, at på tværs af de seks undersøgte boligområder er idrætsdeltagelsen forholdsvis høj og næsten på niveau med gennemsnittet i Danmark, men andelen der dyrker idræt i en forening er meget lavere. Den forholdsvis høje idrætsdeltagelse skyldes først og fremmest, at mulighederne for at dyrke idræt er så gode i form af mange faciliteter. Samtidig viser undersøgelsen også, at der er store forskelle på idrætsdeltagelsen mellem de undersøgte boligområder, og det kan igen forklares med, at der er store forskelle på mulighederne for at komme til at dyrke idræt.

KW - Udsatte boligområder

KW - idrætsdeltagelse

KW - idrætsfaciliteter

M3 - Rapport

BT - Idræt i udsatte boligområder

PB - Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet

CY - Odense

ER -

Ibsen B, Fehsenfeld M, Nielsen LB, Boye AM, Malling R. Idræt i udsatte boligområder. Odense: Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Syddansk Universitet, 2012. 339 s.