Hvordan opleves relationen mellem borger og behandler når telehealth indgår

Sally Wulff Jørgensen, Kim Lee (Medlem af forfattergruppering), Esben Nedenskov Petersen (Medlem af forfattergruppering), Søren Harnow Klausen (Medlem af forfattergruppering), Birgitte Nørgaard

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceFormidling

Abstract

Baggrund: Telehealth bliver i stigende grad anvendt i det danske sundhedssystem. Effekten af anvendelsen er beskrevet i form af eksempelvis øget compliance, empowerment og coping i den psykiatriske behandling. Men det er uvist hvordan telehealth indvirker på det relationelle samarbejde mellem borgeren med en alvorlig psykiatrisk diagnose og behandler.
Formål: At undersøge hvordan mennesker med alvorlige psykiatriske diagnoser oplever relationen med deres behandler, når der indgår telehealth i samarbejdet.
Anvendte metoder: Designet bygger på en abduktiv metode, hvor voksne med alvorlige psykiatriske diagnoser, som anvender telehealth i samarbejdet med deres behandler, har deltaget i semi-strukturerede interview i 2021. Interviewene er gennemført i alt tre gange pr informant, hvor det teoretiske perspektiv løbende er blevet mere specifikt. Der er blevet gennemført en fænomenologisk analyse af data.
Konklusion: Foreløbige resultater viser at borgerne oplever relationen med deres behandler, som værende mindre konfliktfyldt og mere inddragende, når telehealth indgår. Fremtidige studier omkring hvordan borgere systematisk kan inddrages i behandlingen når telehealth indgår vil derfor være relevante.
Nøgleord: Telehealth, relations skabelse, psykiatri.
OriginalsprogDansk
Publikationsdatofeb. 2022
StatusUdgivet - feb. 2022
BegivenhedErgo22: Styrket forskning - styrket praksis - Nyborg Strand - Hotel og konferencecenter, Nyborg, Danmark
Varighed: 1. jun. 20222. jun. 2022
https://www.etf.dk/aktuelt/nyheder/deltag-i-fagkonferencen-ergo22-styrket-forskning-styrket-praksis

Konference

KonferenceErgo22: Styrket forskning - styrket praksis
LokationNyborg Strand - Hotel og konferencecenter
Land/OmrådeDanmark
ByNyborg
Periode01/06/202202/06/2022
Internetadresse

Citationsformater