Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde?

CLF Rapport nr. 66, 2018

Egon Bjørnshave Noe, Helle Rotbøll Randlev

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

45 Downloads (Pure)

Resumé

ForlagSyddansk Universitet
Vol/bind66
ISBN (Trykt)9788793462144
StatusUdgivet - 2018
NavnCLF Report series
Nummer66

Noe, E. B., & Randlev, H. R. (2018). Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde? CLF Rapport nr. 66, 2018. Syddansk Universitet. CLF Report series, Nr. 66
Noe, Egon Bjørnshave ; Randlev, Helle Rotbøll. / Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde? CLF Rapport nr. 66, 2018. Syddansk Universitet, 2018. (CLF Report series; Nr. 66).
@book{56d59a49f62c4644aa92e8f4b98cbcc3,
title = "Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalomr{\aa}de?: CLF Rapport nr. 66, 2018",
abstract = "Bidrager andelsorganiserede virksomheder til positiv udvikling i deres lokalomr{\aa}de? Det er det grundl{\ae}ggende sp{\o}rgsm{\aa}l, der ligger til grund for denne unders{\o}gelse, der er iv{\ae}rksat af Kooperationen. Unders{\o}gelsen bygger p{\aa} et kvalitativt casestudie af lokalomr{\aa}derne til henholdsvis Thorup Strand Kystfiskerlaug og Hertha Levef{\ae}llesskab. Lokalomr{\aa}det omkring Thorup Strand best{\aa}r af tre mindre landsbyer: Vester Thorup, Klim og Thorup Strand, og de ligger i Jammerbugt Kommune. Hertha ligger i udkanten af Herskind i Skanderborg Kommune. Unders{\o}gelsen bygger p{\aa} interviews med forskellige akt{\o}rer fra de to lokalsamfund. Unders{\o}gelsen har fokus p{\aa} de lokale samarbejder og dynamikker, og analysen frembringer flere centrale tematikker for de to case omr{\aa}der. Begge kooperationer er blevet signaturfort{\ae}llinger og fremvises for nye tilflyttere og g{\ae}ster i kommunerne og er hermed blevet en del af den lokale kommunale markedsf{\o}ringsstrategi. Begge lokalomr{\aa}der er st{\ae}rke i forhold til foreningsliv og traditioner, og de lokale kr{\ae}fter bakker op om kooperativerne, der blandt andet tilf{\o}rer lokale arbejdspladser og bidrager til at holde liv i skoler, daginstitutioner og dagligvarebutikker, samt fastholder og udvikler en befolkningsdynamik.",
author = "Noe, {Egon Bj{\o}rnshave} and Randlev, {Helle Rotb{\o}ll}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788793462144",
volume = "66",
publisher = "Syddansk Universitet",

Noe, EB & Randlev, HR 2018, Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde? CLF Rapport nr. 66, 2018. CLF Report series, nr. 66, bind 66, Syddansk Universitet.

Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde? CLF Rapport nr. 66, 2018. / Noe, Egon Bjørnshave ; Randlev, Helle Rotbøll.

Syddansk Universitet, 2018. (CLF Report series; Nr. 66).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde?

T2 - CLF Rapport nr. 66, 2018

AU - Noe, Egon Bjørnshave

AU - Randlev, Helle Rotbøll

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Bidrager andelsorganiserede virksomheder til positiv udvikling i deres lokalområde? Det er det grundlæggende spørgsmål, der ligger til grund for denne undersøgelse, der er iværksat af Kooperationen. Undersøgelsen bygger på et kvalitativt casestudie af lokalområderne til henholdsvis Thorup Strand Kystfiskerlaug og Hertha Levefællesskab. Lokalområdet omkring Thorup Strand består af tre mindre landsbyer: Vester Thorup, Klim og Thorup Strand, og de ligger i Jammerbugt Kommune. Hertha ligger i udkanten af Herskind i Skanderborg Kommune. Undersøgelsen bygger på interviews med forskellige aktører fra de to lokalsamfund. Undersøgelsen har fokus på de lokale samarbejder og dynamikker, og analysen frembringer flere centrale tematikker for de to case områder. Begge kooperationer er blevet signaturfortællinger og fremvises for nye tilflyttere og gæster i kommunerne og er hermed blevet en del af den lokale kommunale markedsføringsstrategi. Begge lokalområder er stærke i forhold til foreningsliv og traditioner, og de lokale kræfter bakker op om kooperativerne, der blandt andet tilfører lokale arbejdspladser og bidrager til at holde liv i skoler, daginstitutioner og dagligvarebutikker, samt fastholder og udvikler en befolkningsdynamik.

AB - Bidrager andelsorganiserede virksomheder til positiv udvikling i deres lokalområde? Det er det grundlæggende spørgsmål, der ligger til grund for denne undersøgelse, der er iværksat af Kooperationen. Undersøgelsen bygger på et kvalitativt casestudie af lokalområderne til henholdsvis Thorup Strand Kystfiskerlaug og Hertha Levefællesskab. Lokalområdet omkring Thorup Strand består af tre mindre landsbyer: Vester Thorup, Klim og Thorup Strand, og de ligger i Jammerbugt Kommune. Hertha ligger i udkanten af Herskind i Skanderborg Kommune. Undersøgelsen bygger på interviews med forskellige aktører fra de to lokalsamfund. Undersøgelsen har fokus på de lokale samarbejder og dynamikker, og analysen frembringer flere centrale tematikker for de to case områder. Begge kooperationer er blevet signaturfortællinger og fremvises for nye tilflyttere og gæster i kommunerne og er hermed blevet en del af den lokale kommunale markedsføringsstrategi. Begge lokalområder er stærke i forhold til foreningsliv og traditioner, og de lokale kræfter bakker op om kooperativerne, der blandt andet tilfører lokale arbejdspladser og bidrager til at holde liv i skoler, daginstitutioner og dagligvarebutikker, samt fastholder og udvikler en befolkningsdynamik.

M3 - Rapport

SN - 9788793462144

VL - 66

BT - Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde?

PB - Syddansk Universitet

Noe EB, Randlev HR. Hvilken betydning har andelsorganiserede virksomheder i deres lokalområde? CLF Rapport nr. 66, 2018. Syddansk Universitet, 2018. (CLF Report series; Nr. 66).