Hvad skal vi med juridisk forskning?

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

5 Downloads (Pure)

Resumé

I juridiske forskerkredse har vi den fælles opfattelse, at jura som forskningsdisciplin har en selvstændig relevans. Vi fortæller hinanden, at vores specialisering og videndeling er en samfundsmæssig opgave, som bedst varetages af, nå ja, os. Men hvorfor karakteriserer vi overhovedet jura som en videnskab – hvad er retsvidenskabelig forskning – og er denne forskningskategori ikke bare reaktionær og cirkulær i det den primært henvender sig til andre jurister?
OriginalsprogDansk
TidsskriftJysk Fynske Medier, Erhverv +
Sider (fra-til)16
StatusUdgivet - jul. 2019

Citer dette

@article{0bca42f6c1aa4380b8ceb1e5945de583,
title = "Hvad skal vi med juridisk forskning?",
abstract = "I juridiske forskerkredse har vi den f{\ae}lles opfattelse, at jura som forskningsdisciplin har en selvst{\ae}ndig relevans. Vi fort{\ae}ller hinanden, at vores specialisering og videndeling er en samfundsm{\ae}ssig opgave, som bedst varetages af, n{\aa} ja, os. Men hvorfor karakteriserer vi overhovedet jura som en videnskab – hvad er retsvidenskabelig forskning – og er denne forskningskategori ikke bare reaktion{\ae}r og cirkul{\ae}r i det den prim{\ae}rt henvender sig til andre jurister?",
author = "Daniel Skov",
year = "2019",
month = "7",
language = "Dansk",
pages = "16",
journal = "Jysk Fynske Medier, Erhverv +",

}

Hvad skal vi med juridisk forskning? / Skov, Daniel.

I: Jysk Fynske Medier, Erhverv +, 07.2019, s. 16.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

TY - INPR

T1 - Hvad skal vi med juridisk forskning?

AU - Skov, Daniel

PY - 2019/7

Y1 - 2019/7

N2 - I juridiske forskerkredse har vi den fælles opfattelse, at jura som forskningsdisciplin har en selvstændig relevans. Vi fortæller hinanden, at vores specialisering og videndeling er en samfundsmæssig opgave, som bedst varetages af, nå ja, os. Men hvorfor karakteriserer vi overhovedet jura som en videnskab – hvad er retsvidenskabelig forskning – og er denne forskningskategori ikke bare reaktionær og cirkulær i det den primært henvender sig til andre jurister?

AB - I juridiske forskerkredse har vi den fælles opfattelse, at jura som forskningsdisciplin har en selvstændig relevans. Vi fortæller hinanden, at vores specialisering og videndeling er en samfundsmæssig opgave, som bedst varetages af, nå ja, os. Men hvorfor karakteriserer vi overhovedet jura som en videnskab – hvad er retsvidenskabelig forskning – og er denne forskningskategori ikke bare reaktionær og cirkulær i det den primært henvender sig til andre jurister?

M3 - Bidrag til avis - Kronik

SP - 16

JO - Jysk Fynske Medier, Erhverv +

JF - Jysk Fynske Medier, Erhverv +

ER -