Hvad er Danmarks styrke på digital innovation i den finansielle sektor?

Lykke Margot Ricard, Lærke Højgaard Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstrakt

I denne artikel ser vi nærmere på de strukturelle styrker, der danner grundlaget for Danmarks digitale styrker med udbredelsen af offentlige digitale services og forbrugere, som accelerer i at tage digitale services til sig. Artiklens nyskabelse er at den bidrager med ‘bricolage-perspektivet’ på nye digitale bankservices, hvor eksisterende ressourcer genanvendes på nye måder og i nye konstellationer gennem partnerskaber. Strukturer som danner grundlag for at digital innovation kan ske i samarbejder, i netværk partnerskaber som en form for samarbejdsdrevet entreprenørskab. Artiklen bygger videre på et institutionelt innovationsperspektiv, som tilbyder en ny måde at skildre og forstå nøglen til Danmarks digitale innovation på i et konkurrenceprægede miljø.
TidsskriftSamfundslederskab i Skandinavien
Vol/bind35