Hurtig og sikker udelukkelse af non-STeleveret akut myokardieinfarkt

Abdullahi Ahmed Mohamed*, Tayfun Basaran, Gro Egholm, Jens Flensted Lassen, Jesper Revsholm, Jonas Angel Sjøland

*Kontaktforfatter for dette arbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstrakt

Rapid identification of acute myocardial infarction (MI) is important for the early initiation of evidence-based therapy. In the European Society of Cardiology (ESC) 0/1h-algorithm (also called early-rule-out algorithm) highsentivity cardiac troponin is measured at admission and one hour later. By using assay-specific cut-off levels patients are triaged to three different groups; “rule-out”, “observation” or “rule-in” of acute MI. The ESC 0/1halgorithm has high diagnostic accuracy and safety to rule out MI. This review summaries the current knowledge and practical use of the new early-rule-out algorithm.

Bidragets oversatte titelRapid and secure exclusion of myocardial infarction without ST-segment elevation
ArtikelnummerV07210566
TidsskriftUgeskrift for Laeger
Vol/bind183
Udgave nummer12
Sider (fra-til)1145-1148
ISSN0041-5782
StatusUdgivet - 13. jun. 2022

Bibliografisk note

Publisher Copyright:
© 2021. Ugeskrift for Laeger. All Rights Reserved.

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Hurtig og sikker udelukkelse af non-STeleveret akut myokardieinfarkt'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater