Publikation: Kapitel i bog/rapport/konference-proceedingKapitel i bogForskningpeer review

Abstrakt

Artiklen nærlæser dekonstruktivt dele af den skotske retorikprofessor Hugh Blairs
Lecures on Rhetoric and Belles Lettres (1783) og påviser splittelsen mellem to vidt forskellige retorik- og liltteraturhistoriske interesser, neoklassicistiske vs. romantiske.

TitelRomantik i europæisk litteratur : Politik - metafysik - retorik - poetik
RedaktørerKirsten Søholm, Hans Carl Finsen
Antal sider20
Udgivelses stedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdato1989
Sider106-125
ISBN (Trykt)87 7288 278 6
StatusUdgivet - 1989

Emneord

• Hugh Blair; retorik; retorikhistorie; romantik; Jacques Derrida; dekonstruktion; sprogfilosofi; Friedrich Nietzsche;

Citationsformater

Schatz-Jakobsen, C. (1989). Hugh Blairs Lectures on Rhetoric and Belles Lettres: Retorikken mellem neoklassicisme og romantik. I K. Søholm, & H. C. Finsen (red.), Romantik i europæisk litteratur: Politik - metafysik - retorik - poetik (s. 106-125). Aarhus Universitetsforlag.