Forældrenes og kommunens særlige rolle i talentudvikling: Evaluering af Projekt NeXt Generation

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Rapporten er en evaluering af et projekt afholdt af Viborg Elite. Projektet vedrørte unge motiverede fodboldspillere samt deres forældre. Projektet forløb over 13 uger og inkluderes bl.a. 12 træninger for børnene, brug af videoteknologi og fire inspirations netværksmøder for forældrene.
Projektet blev undersøgt over 3 observationer af netværksmøder og træninger, samt af to fokusgruppeinterviews.
Resultaterne viste at især forældre som var trænere var begejstret for projektet og lærte meget af at følge træningen og inspirationsmøderne. I diskussionen diskuterer vi fordele og ulemper ved projektet holdt op imod eksisterende forskning indenfor området. Her stiller vi blandt andet spørgsmålstegn ved om projektet medvirker til tidlig specialisering og argumenterer for relevansen i at uddanne forældrene til talentfulde børn.
Rapporten munder ud i tre anbefalinger til hhv. forældre, kommuner som arbejder med talentudvikling og til de lokale klubber.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedInstitut for Idræt og Biomekanik
ForlagLET´s Inspire
Vol/bind2017
Udgave2
Antal sider68
ISBN (Elektronisk)978-87-93669-58-1
StatusUdgivet - 2017

Emneord

  • Talentudvikling
  • Forældre
  • Sport
  • Fodbold
  • Kommune
  • Evaluering

Citer dette

@book{8171bc4e839d47d4b2be887c96020380,
title = "For{\ae}ldrenes og kommunens s{\ae}rlige rolle i talentudvikling: Evaluering af Projekt NeXt Generation",
abstract = "Rapporten er en evaluering af et projekt afholdt af Viborg Elite. Projektet vedr{\o}rte unge motiverede fodboldspillere samt deres for{\ae}ldre. Projektet forl{\o}b over 13 uger og inkluderes bl.a. 12 tr{\ae}ninger for b{\o}rnene, brug af videoteknologi og fire inspirations netv{\ae}rksm{\o}der for for{\ae}ldrene. Projektet blev unders{\o}gt over 3 observationer af netv{\ae}rksm{\o}der og tr{\ae}ninger, samt af to fokusgruppeinterviews.Resultaterne viste at is{\ae}r for{\ae}ldre som var tr{\ae}nere var begejstret for projektet og l{\ae}rte meget af at f{\o}lge tr{\ae}ningen og inspirationsm{\o}derne. I diskussionen diskuterer vi fordele og ulemper ved projektet holdt op imod eksisterende forskning indenfor omr{\aa}det. Her stiller vi blandt andet sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved om projektet medvirker til tidlig specialisering og argumenterer for relevansen i at uddanne for{\ae}ldrene til talentfulde b{\o}rn.Rapporten munder ud i tre anbefalinger til hhv. for{\ae}ldre, kommuner som arbejder med talentudvikling og til de lokale klubber.",
keywords = "Talentudvikling, For{\ae}ldre, Sport, Fodbold, Kommune, Evaluering",
author = "Ole Mathorne and Kristoffer Henriksen",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "2017",
publisher = "LET´s Inspire",
edition = "2",

}

Forældrenes og kommunens særlige rolle i talentudvikling : Evaluering af Projekt NeXt Generation. / Mathorne, Ole; Henriksen, Kristoffer.

2 udg. Institut for Idræt og Biomekanik : LET´s Inspire, 2017. 68 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Forældrenes og kommunens særlige rolle i talentudvikling

T2 - Evaluering af Projekt NeXt Generation

AU - Mathorne, Ole

AU - Henriksen, Kristoffer

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Rapporten er en evaluering af et projekt afholdt af Viborg Elite. Projektet vedrørte unge motiverede fodboldspillere samt deres forældre. Projektet forløb over 13 uger og inkluderes bl.a. 12 træninger for børnene, brug af videoteknologi og fire inspirations netværksmøder for forældrene. Projektet blev undersøgt over 3 observationer af netværksmøder og træninger, samt af to fokusgruppeinterviews.Resultaterne viste at især forældre som var trænere var begejstret for projektet og lærte meget af at følge træningen og inspirationsmøderne. I diskussionen diskuterer vi fordele og ulemper ved projektet holdt op imod eksisterende forskning indenfor området. Her stiller vi blandt andet spørgsmålstegn ved om projektet medvirker til tidlig specialisering og argumenterer for relevansen i at uddanne forældrene til talentfulde børn.Rapporten munder ud i tre anbefalinger til hhv. forældre, kommuner som arbejder med talentudvikling og til de lokale klubber.

AB - Rapporten er en evaluering af et projekt afholdt af Viborg Elite. Projektet vedrørte unge motiverede fodboldspillere samt deres forældre. Projektet forløb over 13 uger og inkluderes bl.a. 12 træninger for børnene, brug af videoteknologi og fire inspirations netværksmøder for forældrene. Projektet blev undersøgt over 3 observationer af netværksmøder og træninger, samt af to fokusgruppeinterviews.Resultaterne viste at især forældre som var trænere var begejstret for projektet og lærte meget af at følge træningen og inspirationsmøderne. I diskussionen diskuterer vi fordele og ulemper ved projektet holdt op imod eksisterende forskning indenfor området. Her stiller vi blandt andet spørgsmålstegn ved om projektet medvirker til tidlig specialisering og argumenterer for relevansen i at uddanne forældrene til talentfulde børn.Rapporten munder ud i tre anbefalinger til hhv. forældre, kommuner som arbejder med talentudvikling og til de lokale klubber.

KW - Talentudvikling

KW - Forældre

KW - Sport

KW - Fodbold

KW - Kommune

KW - Evaluering

M3 - Rapport

VL - 2017

BT - Forældrenes og kommunens særlige rolle i talentudvikling

PB - LET´s Inspire

CY - Institut for Idræt og Biomekanik

ER -