Folkets selvstyrende skole? Regeringens forestående afbureaukratiseringsforsøg, der giver frihed til folkeskolerne i to kommuner

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

I løbet af de kommende tre år tildeles Esbjerg og Holbæk kommuner vidtgående frihed i forhold til at sætte hele skoleområdet fri af statslig lovgivning og regulering. Ved folketingets åbning d. 6. oktober 2020 år søsatte statsministeren dette vidtgående frihedsforsøg, hvor ansvaret skal lægges ud lokalt. ”Det gælder minimumstimetal, elevplaner, klasseloft, nationale test – bare for at nævne nogle af de allersværeste eksempler”, som Mette Frederiksen fremhævede og fokuserede på, at det grundlæggende fortsat skal være på plads; ”at undervisningen er gratis og at eleverne skal til afgangseksamen”.
Bidragets oversatte titelThe self governing public school?: The Danish government de-bureaucratizing experiment with de-regulating public schools in two municipalities
Publikationsdato28. okt. 2020
UdgiverDen Offentlige.dk