Kaare Christensen, Inge Petersen, Axel Skytthe, Anne Maria Herskind, Matt McGue, Paul Bingley

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstrakt

School performance - no difference between twins and singletons: Ugeskr Læger 2007;169(38):3202-3205 Studies of twins born 50+ years ago indicate that twins had a lower IQ than singletons. We carried out a register based study of all twins (N=3411) and a 5% random sample of singletons (N=7796) born in Denmark 1986-1988. We found no difference in school performance in adolescence between twins and singletons, nor when controlling for birth weight, gestational weight, age of parents or parents' education. Progress within living conditions, obstetrics, and paediatrics may be the reason why twins now generally have school performances similarly to singletons.
Bidragets oversatte titelSchool performance--no difference between twins and singletons--secondary publication
TidsskriftUgeskrift for læger
Vol/bind169
Udgave nummer38
Sider (fra-til)3202-3205
ISSN0041-5782
StatusUdgivet - 17. sep. 2007

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Folkeskolens afgangsprøve: ingen forskel mellem tvillinger og enkeltfødte: sekundærpublikation'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater