Fire fordomme om menneskerettigheder - og et kritisk juridisk blik

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

TidsskriftSemikolon
Vol/bind7
Udgave nummer14
Sider (fra-til)8-18
Antal sider11
StatusUdgivet - 2007
Udgivet eksterntJa

@article{483f98eee3074e8ba52cdb1f80074374,
title = "Fire fordomme om menneskerettigheder - og et kritisk juridisk blik",
abstract = "Bidraget kritiserer den humanistiske tradition for ikke at inddrage juridiske afg{\o}relser og retligt materiale n{\aa}r menneskerettigheder er p{\aa} dagsordenen. Dette er uheldigt eftersom retlige afg{\o}relser er med til at danne menneskeretten og i {\o}vrigt indeholder relevante filosofiske overvejelser. Artiklen stiller endvidere sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved om menneskerettigheder kommer fra Oplysningstiden, og om det overhovedet giver mening at tale om 'menneskerettigheder' som om de er det samme i fx 1776 og 1948. Et n{\ae}rmere blik p{\aa} de juridiske tekster viser markante forskelle.",
author = "Sten Schaumburg-M{\"u}ller",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "7",
pages = "8--18",
journal = "Semikolon",
publisher = "Institut for Filosofi og idehistorie",
number = "14",

Fire fordomme om menneskerettigheder - og et kritisk juridisk blik. / Schaumburg-Müller, Sten.

I: Semikolon, Bind 7, Nr. 14, 2007, s. 8-18.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Fire fordomme om menneskerettigheder - og et kritisk juridisk blik

AU - Schaumburg-Müller, Sten

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Bidraget kritiserer den humanistiske tradition for ikke at inddrage juridiske afgørelser og retligt materiale når menneskerettigheder er på dagsordenen. Dette er uheldigt eftersom retlige afgørelser er med til at danne menneskeretten og i øvrigt indeholder relevante filosofiske overvejelser. Artiklen stiller endvidere spørgsmålstegn ved om menneskerettigheder kommer fra Oplysningstiden, og om det overhovedet giver mening at tale om 'menneskerettigheder' som om de er det samme i fx 1776 og 1948. Et nærmere blik på de juridiske tekster viser markante forskelle.

AB - Bidraget kritiserer den humanistiske tradition for ikke at inddrage juridiske afgørelser og retligt materiale når menneskerettigheder er på dagsordenen. Dette er uheldigt eftersom retlige afgørelser er med til at danne menneskeretten og i øvrigt indeholder relevante filosofiske overvejelser. Artiklen stiller endvidere spørgsmålstegn ved om menneskerettigheder kommer fra Oplysningstiden, og om det overhovedet giver mening at tale om 'menneskerettigheder' som om de er det samme i fx 1776 og 1948. Et nærmere blik på de juridiske tekster viser markante forskelle.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 7