Fællesskab eller individualitet - om forskning, undervisning og samarbejde i et interdisciplinært universitetsmiljø

Anne Jensen, Rie Troelsen, Lilli Zeuner

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstract

Der er en tiltagende satsning på interdisciplinære undervisningsformer i forskellige dele af det danske uddannelsessystem. I de gymnasiale uddannelser blev der med 2005-reformen indført obligatorisk fagsamspil i undervisningen, og på universiteterne indføres der i stigende grad interdisciplinære studier, hvor flere fag indgår i det samme studieforløb. Denne udvikling rejser spørgsmålet om, hvad der er konsekvenserne af den interdisciplinære tænkning i forskning og i undervisning. I denne artikel præsenterer vi en mindre undersøgelse af, hvordan det videnskabelige personale (VIP) på et universitetsinstitut oplever, at interdisciplinaritet kommer til udtryk i forskning, undervisning og samarbejde. Interdisciplinariteten opleves forskelligt afhængigt af sociale relationer, dvs. om man som VIP’er arbejder alene med at sammentænke flere discipliner, eller om man arbejder sammen med andre om at sammentænke flere discipliner.
    TidsskriftDansk Universitetspædagogisk Tidsskrift
    Vol/bind7