Publikation: AfhandlingPh.d.-afhandling

20 Downloads (Pure)

Abstrakt

MC-srDFT modellen er en lovende model med hensyn til at give en god beskrivelse af komplekse molekylære systemer, der kræver både en multi-konfigurationel bølgefunktion samt en nøjagtig beskrivelse af kortrækkende interaktioner. Inden denne PhD afhandling kunne MC-srDFT modellen beskrive molekylære egenskaber inden for singlets lineære-respons teorien, samt udføre aben-skal beregninger. Alt sammen inden for srGGA tilnærmelsen.
Mulighederne for MC-srDFT-modellen er blevet udvidet til molekylære egenskaber, der kræver triplet lineær-respons. Denne nye mulighed er begrænset til singlet-reference bølgefunktioner. Desuden, er MC-srDFT modellen blevet udvidet til at gøre brug af MGGA tilnærmelsen. Indenfor denne tilnærmelse er der afledt og implementereret singlet lineær-respons, triplet lineær-respons og åben-skal bølgefunktions optimeringer.
Disse nyudviklede MC-srDFT metoder er blevet testet for systemer bestående af små molekyler samt for en række overgangsmetalkomplekser.
Gennem disse test-beregninger er det blevet vist, at MC-srDFT modellen er i stand til at give nøjagtige beregnede molekylære egenskaber. Overraskende nok blev det for de fleste testberegninger fundet at srLDA -funktionalet var lige så godt eller bedre end både srPBE- og srTPSS-funktionalerne.
OriginalsprogEngelsk
Bevilgende institution
  • Syddansk Universitet
Vejledere/rådgivere
  • Jensen, Hans Jørgen Aagaard, Hovedvejleder
Dato for forsvar27. okt. 2021
Udgiver
DOI
StatusUdgivet - 11. apr. 2022

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Extending the capabilities of Multi-Configurational short-range Density Functional Theory based methods'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater