Evaluering af Lev livet med type 2-diabetes

Amalie Oxholm Kusier, Ida Nielsen Sølvhøj, Jens Elmelund Rise, Stine Vork Rosenwein, Maja Bæksgaard Jørgensen, Sigurd Lauridsen

Publikation: Bog/rapportRapportForskning

33 Downloads (Pure)

Abstract

Rapporten Evaluering af Lev livet med type 2-diabetes har som formål at undersøge mulige potentialer og begrænsninger i diabetesrehabiliteringsforløbet Lev livet med type 2-diabetes (Lev livet).

I 2020 og 2021 blev Lev livet afprøvet i fem danske kommuner; Billund, Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen. Med udgangspunkt i kommunernes afprøvning af Lev livet belyser rapporten, hvordan Lev livet i praksis er blevet udmøntet, samt fremmende og hæmmende faktorer for implementering, borgernes og de sundhedsprofessionelles tilfredshed med Lev livet, borgernes oplevede udbytte af det gruppebaserede forløb på Lev livet, samt hvorvidt det er nødvendigt med justeringer af rehabiliteringsforløbet før en eventuel videre udbredelse til flere kommuner.

Analyserne i rapporten er baseret på kommuneregistreringer i forbindelse med afholdelse af forløb på Lev livet, spørgeskemadata fra borgere samt interviews med borgere, sundhedsprofessionelle og styregruppen.

Rapporten skal føde ind i den videre udvikling af diabetesrehabiliteringsforløbet Lev livet og bidrage med viden om, hvor der er behov for justeringer i forbindelse med en videre udbredelse af Lev livet til flere kommuner.

Undersøgelsen er finansieret af Steno Diabetes Center Odense og er gennemført af en projektgruppe på Statens Institut for Folkesundhed, SDU. Projektgruppen består af videnskabelig assistent Amalie Oxholm Kusier, videnskabelig assistent Ida Nielsen Sølvhøj, videnskabelig assistent Jens Elmelund Rise, videnskabelig assistent Stine Vork Rosenwein, forsker Maja Bæksgaard Jørgensen og lektor Sigurd Lauridsen.
OriginalsprogDansk
ForlagSyddansk Universitet. Statens Institut for Folkesundhed
Antal sider71
ISBN (Elektronisk)978-87-7899-564-3
StatusUdgivet - 19. jan. 2022

Citationsformater